Андрій Шевченко пропонуватиме своєму колезі по БЮТ Антону Яценку відкликати законопроект про наклеп

18 Лютого 2008
14131
18 Лютого 2008
17:18

Андрій Шевченко пропонуватиме своєму колезі по БЮТ Антону Яценку відкликати законопроект про наклеп

14131
Андрій Шевченко пропонуватиме своєму колезі по БЮТ Антону Яценку відкликати законопроект про наклеп
Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко здивований ініціативою свого колеги по фракції Блоку Юлії Тимошенко Антона Яценка щодо запровадження кримінальної відповідальності за наклеп.
 
«Я вважаю цей законопроект помилковим. Впевнений, що БЮТ не підтримуватиме його. Усі попередні роки позиція Блоку Юлії Тимошенко щодо цього питання залишалась незмінною. Професійний, відповідальний журналіст повинен мати змогу вільно робити свою роботу. Народний депутат минулого скликання від Партії регіонів Василь Кисельов пропонував подібний законопроект, який передбачав за наклеп виправні роботи для журналістів. Законопроект тоді був заблокований у тому числі й завдяки позиції БЮТ», - сказав Андрій Шевченко «Детектор медіа». Він нагадав, що скасування кримінальної відповідальності за наклеп було і серед вимог Ради Європи до України. «5 років тому завдяки зусиллям майбутнього бютівця Миколи Томенка, а також Київської незалежної медіа-профспілки, яку я очолював, та інших журналістських організацій вдалось добитись скасування кримінальної відповідальності за наклеп, і Європа ставила це у приклад іншим державам Східної Європи», - сказав депутат.  
 
Андрій Шевченко не знає, що спонукнула його колегу по фракції Антона Яценка виступити з такою ініціативою. «Знаю лише, що зі своїми колегами, членами парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, він не радився», - зазначив пан Шевченко, додавши, що пропонуватиме Антону Яценку відкликати цей законопроект, а колег по БЮТ та депутатів інших фракцій закликатиме відхилити його у разі розгляду.
 
На думку Андрія Шевченка, причиною періодичної появи подібних ініціатив є претензії до роботи журналістів. «Коли процвітає джинса, і в багатьох виданнях можна розмістити за гроші матеріал потрібного змісту, зрозуміло, з’являтимуться люди, які намагатимуться протистояти цьому. Можливо, саме через це Антон Яценко зініціював цей законопроект», - припустив Андрій Шевченко.
 
Нагадаємо, восени 2006 року БЮТ в особі тогочасного голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченко виступав категорично проти законопроекту «регіонала» Василя Кисельова, який передбачав запровадження кримінальної відповідальності за наклеп. Законопроект був відкликаний після того, як проти нього виступили представники більшості фракцій, зокрема й однопартійці Кисельова.
 
Нагадаємо, Антон Яценко фігурував у численних журналістських розслідуваннях, пов’язаних із діяльністю Тендерної палати України.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14131
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Подобається???
5864 дн. тому
Андрій Шевченко корупціонер! Багато чого обіцяв і навіть гроші взяв за обіцянки, а повертати не хоче! Тепер йому наплювати на виборців, на ті обіцянки, які наобіцяв!!! Ганьба!!! Хабарник повинен сидіти у ТЮРЬМІ, а не у Верховній Раді!!! Був би Закон, то сидів би той хто зробив наклеп на Андрія Шевіченка!
Є
5864 дн. тому
Який він журналіст? Він ХАПУРИСТ – від двох слів – хапуга і кар’єрист! Законопроектом пропонувалися наступні зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України - запровадити кримінальну відповідальність за наклеп з боку службових осіб, що займають відповідальне, або особливо відповідальне становище в Україні. Законопроект був відхилиний і таки проекти ніколи не пройдуть. Бо в Україні - брехня на брехні їде, та брехнею погоняє!!!! А такі, як Шевченко - винні у тому, що закривають очі на БРЕХНЮ!!!! За це теж потрібно КАРАТИ!!!
все ще журналіст
5915 дн. тому
Андрію! Виб виконали хоч одну зі своїх обіцянок! А то - все перетворили на самопіар. Що на Першому Національному ( може пригадуєте - головін новини країни і т.д.) Що в комітеті - ваш внесок у закнотворчість дорівнює нулю. Щоправда всі ваша родина "інтер" посиленно захищає - так не переймайтеся - все рівно всім все давно зрозуміло.
Прометей
5916 дн. тому
Андрію, захистіть краще Миколу Гриценка, який сміливо виступив за оздоровлення та моральність нашого телерадіоефіру, висловив сміливо позицію з кардинальних, зокрема й кадрових питань. Підставте плече, як справжній українець!
VLAD
5916 дн. тому
Андрію, все це вірно, але ж ваші потуги для формування УКРАЇНСЬКОГО телебачення і радіо дорівнюють нулю. Вам не віриться, але ви потроху запливаєте аристократичним жирком, а пихатість ще та! Опустіться на Землю і скажіть мені виборцю прості ,незарозумілі речі, а саме, ЩО зроблено вашими особистими зусиллями для появи національного телебачення або радіо?
Шевченко неприємний
5916 дн. тому
Ну й обличчя у знаменитого тележурналіста Шевченка! Відгодоване, самозакохане, наплювательське. Що робить з людьми влада!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду