В Міжнародний день онкохворої дитини телеведучі провели акцію по здачі крові

15 Лютого 2008
3984
15 Лютого 2008
13:38

В Міжнародний день онкохворої дитини телеведучі провели акцію по здачі крові

3984
В Міжнародний день онкохворої дитини телеведучі провели акцію по здачі крові

В Міжнародний день онкохворої дитини – Асоціація молодих донорів України провела акцію, під час якої ведучі провідних українських телеканалів здали кров на користь дітей з онкогематологічного відділення Київського обласного онкодиспансеру.

 

Як говориться у повідомленні Асоціації, в акції взяли участь ведучі телеканалу «Інтер» Даша Малахова, Анатолій Бондаренко, Жанна Тихонова, «1+1» – Максим Неліпа, Ігор Посипайко, Нового каналу – Геннадій Попенко, Леся Яворівська, ICTV – Віталій Ковач, СТБ – Богдан Кутєпов та інші.

 

Як зазначається у повідомленні, щороку діагноз «рак» в Україні ставлять 1000 дітей, прицьому досвід європейських країн свідчить, що близько 80% дітей з діагнозами злоякісних пухлин і лейкозів мають шанси знову бути здоровими. Їхні шанси на життя залежать не тільки від медикаментів, які пригнічують розвиток ракових клітин, але й від вчасно отриманої донорської допомоги.

За останні 20 років кількість донорів в Україні зменшилась більш, ніж удвічі – у 1991 році в нас було 1 млн.464 тисяч донорів, а в 2006 – 657,3 тисячі.

В Європі ж донорство вважається престижною і популярною формою прояву милосердя. В середньому там на 1000 людей припадає 40-60 охочих здавати кров. У нас ця цифра складає 10-14 людей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3984
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду