101-м «великим українцем» буде Невідомий солдат

14 Лютого 2008
3727
14 Лютого 2008
10:08

101-м «великим українцем» буде Невідомий солдат

3727
101-м «великим українцем» буде Невідомий солдат
До сотні «великих українців» увійдуть 22 сучасники, 15 жінок, 18 політиків, 17 князів і гетьманів, 15 вчених та освітян, 14 літераторів, 11 музикантів, композиторів та співаків, 9 спортсменів, 8 військових, 7 акторів та режисерів, 3 релігійних діяча, 3 виробничників, 2 живописців та 1 домогосподарка. Про це «ТК» повідомив шеф-редактор проекту «Великі українці» каналу «Інтер» Вахтанг Кіпіані. Конкретних імен людей, які увійшли до сотні, творці проекту не розголошують, зберігаючи інтригу до наступного шоу «Великих українців».
 
За словами Вахтанга Кіпіані, кількість тих, хто взяв участь у голосуванні, приємно здивувала всю команду – 800 тисяч голосів. На батьківщині цього проекту, у Британії, на першому етапі проголосувало всього лише 30 тисяч осіб. Втім, зауважив Вахтанг, цей високий показник інтересу українців до проекту може й не повністю дорівнювати кількості реальних учасників голосування, адже одна й та сама особа могла подати свій голос за певну кандидатуру неодноразово.
 
Зараз відбувається процес виробництва 90 різних за хронометражем сюжетів та 10 тридцятихвилинних документальних фільмів, присвячених тим, хто увійшов у першу десятку. Команда визначається з ведучими цих фільмів, які мають стати співавторами команди проекту. За планом роботи, зйомки мають завершитися у березні.
 
Також Вахтанг Кіпіані нагадав, що 101-им «великим українцем» залишається Невідомий солдат. За нього як за колективний образ мужності та героїзму проголосували люди в студії, і команда проекту планує й про нього зробити окремий сюжет. Не потрапивши до списку «великих українців», на 102 місці опинився Георгій Ґонґадзе. «Насправді він мусив би бути 101-им, але щоб потрапити в сотню, йому не вистачило зовсім трохи. Особисто я хотів би, щоб він там був», - сказав Вахтанг.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3727
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду