УПЦ МП судиться з журналом «Музеї України»

13 Лютого 2008
17581
13 Лютого 2008
09:22

УПЦ МП судиться з журналом «Музеї України»

17581
УПЦ МП судиться з журналом «Музеї України»

5 березня відбудеться судове засідання у справі за позовом Чоловічого монастиря Києво-Печерської Лаври від імені Української православної церкви Московського патріарахту проти журналу «Музеї України».

 

Як повідомляє ІМІ, церковна організація вимагає спростування критичних фраз щодо Московського патріархату, а саме щодо передачі церкві музейних приміщень, що входили до складу Національних заповідників у Лаврі і Переяславі (серпень – вересень 2007 року). При цьому, як зазначається, позовну заяву журналісти отримали вже у 2008 році.

 

Згідно повідомлення, приводом для звернення до суду стала опублікована на сайті журналу фраза про те, що «що УПЦ МП є напіввійськовою організацією, що жорстко контролюється Кремлем і ФСБ».

 

Засідання, призначене на 24 січня, переносилось кілька разів через неправильне оформлення документів позивачем. Крім того, з викладеного у повідомленні слідує, що порушено не цивільну, а кримінальну справу; при цьому співробітники журналу не змогли дізнатись, за якою статтею ведеться слідство. Зокрема, на сайті журналу зазначається: «Нахабний чоловічий голос представляючись майором МВС з Дніпровського райвідділу міліції, заявив про надходження заяви про порушення кримінальної справи проти журналу «Музеї України», вимагаючи інформацію про журнал і співробітників. Пізніше була спроба увірватися до помешкання, почалося опитування сусідів. Дивно, але дізнавшись номер юриста часопису, не зателефонував і зник. Зрозуміло, що ніяких офіційних документів редакція не побачила».

 

Малюнок до статті - В’ячеслава Полухіна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17581
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду