Національна радіокомпанія оголосила Другий всеукраїнський конкурс радіоп’єс

12 Лютого 2008
12513
12 Лютого 2008
17:22

Національна радіокомпанія оголосила Другий всеукраїнський конкурс радіоп’єс

12513
Національна радіокомпанія оголосила Другий всеукраїнський конкурс радіоп’єс
Національна радіокомпанія розпочала Другий всеукраїнський конкурс радіоп’єс під гаслом: «Відродимо забутий жанр». Про це було оголошено під час прес-конференція, яка відбулася 12 лютого у Національному прес-центрі телебачення та радіомовлення.
 
«Рубрика “Театр перед мікрофоном” була дуже популярна в 50–70-ті роки, – розповів голова оргкомітету конкурсу Анатолій Табаченко. – Хоча її не можна було назвати радіоп’єсою в класичному розумінні. Адже тоді просто знімали звук із зорового театру, без урахування специфіки радіо. Лише кілька років тому ми почали відроджувати цей жанр і поставили більше десяти радіоп’єс».
 
За словами директора радіоканалу «Культура» Леонтія Даценка, цей жанр є досить поширеним на Заході. Наприклад, кожні два роки у Польщі проходить фестиваль радіоп’єс. У ньому також беруть участь закордонні гості. Крім того, авторами цих п’єс часто виступають дуже відомі письменники
 
«Зараз ми прагнемо вийти на той самий рівень, що й вони. Адже там це був безперервний процес, – розповідає Леонтій Даценко. – У нас зараз бракує кадрів для того, щоб синтезувати голос та звук. Наприклад, у Польщі факультет журналістики готує студентів за спеціальністю радіодраматургія”».
 
Підсумки конкурсу буде підбито першого вересня. Переможці отримають фінансову авторську винагороду в розмірі 5000, 3000 та 2000 гривень за перше, друге та третє місце відповідно. Крім того, всі радіоп’єси, які вийдуть до фіналу, прозвучать в ефірі Першої та Третьої програми Українського радіо. Їх постановкою буде займатися одна з членів журі конкурсу Наталія Сумська. Вона пообіцяла, що залучить до участі в цьому проекті своїх колег – професійних акторів.
 
На жаль, аудиторія проводового радіо дещо обмежена. Тож присутні висловили надію, що з часом ці твори можна буде почути на компакт-диску, або ж сама Національна радіокомпанія з’явиться на Fm-хвилях.
 
Радіоп’єси для участі у конкурсі можна надсилати на адресу: Київ-1, Хрещатик, 26, Українське радіо.
 
Тел. для довідок: 8 (044) 279-37-83, 239-68-04.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12513
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду