Володимир Познер підтвердив, що на «Первом канале» є заборонені імена

11 Лютого 2008
23175
11 Лютого 2008
15:10

Володимир Познер підтвердив, що на «Первом канале» є заборонені імена

23175
Володимир Познер підтвердив, що на «Первом канале» є заборонені імена
Чутки про наявність цензури на державному російському телеканалі «Первый канал» сильно перебільшені, заявляє телеакадемік і ведучий програми «Времена» Володимир Познер. Разом із тим, він підтвердив, що запрошення певних політичних діячів у ефір може мати для каналу або його працівників негативні наслідки.
 
Про це, як повідомляє Newsru.com із посиланням на «Новий регіон», ішлося на конференції у Центральному будинку журналіста Росії, де обговорювались проблеми, пов’язані із захистом професії від наступу цензуру. У конференції, організованій журналістом газети «Новые известия» Романом Доброхотовим, взяли участь Матвій Ганапольський («Эхо Москвы»), Ірина Ясіна (Клуб регіональних журналістів), Андрій Колесников («КоммерсантЪ») та інші.
 
«Поки що ми плануємо створити неформальну профспілку журналістів, яка робитиме публічними ті епізорди, які зараз замовчуються, - відзначив Роман Доброхотов. – Це організація, «заточена» під конкретну мету». За словами пана Доброхотова, цю ініціативу вже підтримали керівники Спілки журналістів Росії.
 
Як заявив Володимир Познер, цензури як такої зараз на державному російському телебаченні немає, а більш актуальною є тема журналістської самоцензури та усвідомлення журналістом відповідальності за власну творчість. Проте пізніше Познер зізнався, що мав розмову з генеральним директором «Первого канала» Костянтином Ернстом, у якому той попросив його не запрошувати до студії трьох конкретних людей. Познер погодився назвати лише одного з них – Гаррі Каспарова, одного з лідерів російської опозиції. Частіше, за словами ведучого, доводиться стикатися з цензурою «технічного характеру». За словами журналіста «Коммерсанта» Андрія Колесникова, у так званому президентському пулі «ніхто не вказує, що і як писати – є лише незначні «технічні» обмеження».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23175
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду