«Газпром-медіа» запустить перший у Росії інтернет-телеканал

11 Лютого 2008
14270
11 Лютого 2008
12:12

«Газпром-медіа» запустить перший у Росії інтернет-телеканал

14270
«Газпром-медіа» запустить перший у Росії інтернет-телеканал
Холдинг «Газпром-медіа» готує до запуску перший у Росії інтернет-телеканал, повідомляє російська газета «КоммерсантЪ». Початкові інвестиції у проект експерти оцінюють у 8 мільйонів доларів.
 
Робота над технічною платформою для каналу, за словами джерела з холдингу «Ренова-медіа» (компанія «Комкор», що входить до цього холдингу, розробляє платформу), практично завершена, і терміни запуску залежать лише від того, коли «Газпром-медіа» визначиться із контентом – скоріш за все, це станеться не раніше вересня. Створення технічної платформи для мовлення інтернет-телеканалу, за підрахунками директора Центру інвестицій у високі технології ІК «Фінам» Еліни Юріної, коштуватиме щонайменше 2-3 мільйони американських доларів.
 
Ще понад 5 мільйонів доларів доведеться витратити на виробництво та закупівлю контенту, якого вистачить на перші три місяці мовлення каналу. За допомогою відеоплеєра, розміщеного на сайті каналу, користувачі зможуть дивитись оригінальні програми, вироблені на замовлення каналу, зокрема на НТВ та ТНТ, виробничі підрозділи яких постачатимуть для каналу спеціальний контент. Можлива й закупівля телепродукції у сторонніх виробників. Крім того, у програмну сітку буде включений контент, вироблений користувачами.
 
ВАТ «Газпром-медіа» володіє контрольними пакетами акцій телеканалів НТВ та ТНТ, супутникового телебачення «НТВ-Плюс», п’яти радіостанцій, зокрема «Эха Москвы», видавичим домом «Семь дней», кінокомпанія «НТВ-кино», кінотеатри. Головний акціонер холдингу – Газпромбанк.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14270
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду