Інститут політики визначив громадський рейтинг проекту «Великі українці»

6 Лютого 2008
7211
6 Лютого 2008
10:22

Інститут політики визначив громадський рейтинг проекту «Великі українці»

7211
Інститут політики визначив громадський рейтинг проекту «Великі українці»
«Українське демократичне коло» на замовлення Інституту політики 19-27 січня провело всеукраїнське опитування з метою з’ясувати громадський рейтинг проекту телеканалу «Інтер» «Великі українці», повідомляє прес-служба народного депутата Миколи Томенка.
 
За місцем проживання було опитано 1206 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки без врахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ± 3%. Вибіркова сукупність дослідження репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. Детальні результати дослідження та коментар до нього доктора соціологічних наук, голови експертної ради «Українського демократичного кола» Сергія Макеєва розміщені на сайті Інституту Політики.
 
Згідно з результатами дослідження, про цей проект знають дві третини опитаних (66%), 34% нічого не чули про «Великих українців». При цьому найгірше поінформованими виявилися молодь у віці 18-29 років (42%) та жителі сільської місцевості (37%).
 
Більшість респондентів висловилася критично щодо включення сучасних політиків, громадських, релігійних діячів та спортсменів до списку претендентів на звання «великих українців» (за таку ідею 38%, проти - 36% опитаних). Ще більш критично громадяни поставилися до необхідності сучасним політикам або спортсменам виступати у ролі експертів, які визначатимуть великих українців (42% опитаних висловилися проти цього, 29% - за).
 
Перша десятка лідерів громадського рейтингу «великих українців» виглядає так:
 
Тарас Шевченко
43,4%
Леся Українка
23,8%
Богдан Хмельницький
17,6%
Iван Франко
13,9%
Микола Гоголь
11,8%
Михайло Грушевський
11,3%
Леонiд Биков
11,1%
Ярослав Мудрий
10,9%
Олександр Довженко
10,6%
Григорiй Сковорода
10,2%
 
Нагадаємо, підсумки проекту телеканалу «Інтер» «Великі українці», створеного за форматом Бі-Бі-Сі Great Britons, поки що невідомі. Поки що голосуванням визначено сотню великих, склад якої не розголошується.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду