Прокурори просять для звинувачуваних у вбивстві Гонгадзе від 12 до 14 років

5 Лютого 2008
8999
5 Лютого 2008
16:17

Прокурори просять для звинувачуваних у вбивстві Гонгадзе від 12 до 14 років

8999
Прокурори просять для звинувачуваних у вбивстві Гонгадзе від 12 до 14 років

Сторона обвинувачення у справі про загибель журналіста Георгія Гонгадзе просить суд призначити підсудним Миколі Протасову, Валерію Костенку та Олександру Поповичу конкретні терміни покарання у вигляді позбавлення волі.

 

Як повідомила адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, у вівторок, виступаючи у дебатах, прокурори просили засудити Протасова до 14 років позбавлення волі, Поповича – 13 років і Костенка – 12 років.

 

За словами Теличенко, до початку дебатів Костенко на відповідне запитання суду повністю визнав себе винним, двоє інших – частково, оскільки вони наполягали, що у них не було попередньої змови щодо скоєння вбивства журналіста.

 

Крім того, Протасов заявив, що на момент скоєння злочину він не був посадовою особою, оскільки перебував у відпустці.

 

Як зазначила Теличенко, вона проситиме у суду інші терміни покарання для підсудних.

 

Які саме, вона не уточнила, але зауважила: "Я бачу Протасова більш винним у скоєнні цього злочину".

 

Адвокат також повідомила, що на прохання сторони захисту у судовому засіданні оголошено перерву до 10.30 21 лютого для того, щоб захист мав час підготуватися до дебатів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8999
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду