«Союзмультфильм» подасть до суду на Comedy Club через Чебурашку

1 Лютого 2008
1179
1 Лютого 2008
11:00

«Союзмультфильм» подасть до суду на Comedy Club через Чебурашку

1179
«Союзмультфильм» подасть до суду на Comedy Club через Чебурашку

Російське підприємство «Фильмофонд киностудии Союзмультфильм» має намір вимагати від компанії Comedy Club Production – творців кінострічки «Найкращий фільм» («Самый лучший фильм») – компенсації за використання образу Чербурашки. У разі відмови «Союзмультфильм» готовий звернутись до суду, повідомляє Newsru.com.

Як заявив офіційний педставник Федерального державного унітарного підприємства «Фильмофонд киностудии Союзмультфильм» Арнольд Татарінцев, використовуючи образ Чебурашки у «Найкращому фільмі», його творці порушили авторські права «Союзмультфильма». «Ми є правонаступником радянської кіностудії "Союзмультфильм", і нам належать права на використання як мультфільму, так і окремих його елементів, зокрема й персонажів, які створювались на студії. Comedy Club Production повинні були отримати в нас дозвіл на використання образу Чебурашки з мультфільму, за яке видається винагорода», – сказав він.

Сума компенсації, за словами пана Татарінцева, має бути значною, враховуючи успіх фільму (за перші 4 дні прокату стрічка зібрала в Росії 16,5 мільйонів доларів) та характер порушення. «Якщо нам не вдасться домовитись, ФДУП, скоріш за все, звернеться до суду із позовом проти творців фільму, і суд, імовірно, прийме рішення про заборону використання фільму», – каже Арнольд Татарінцев.

Натомість, директор із кіновиробництва Comedy Club Production Денис Нікіфоров упевнений, що всі права на використання образу Чебурашки у фільмі «очищені». «Ми відтворили мальований образ Чебурашки за допомогою комп’ютерної графіки, а права на використання образу придбали у його автора – Леоніда Шварцмана», – каже він. Тим часом, гендиректор «Союзмультфильма» Василь Шильніков вважає, що Шварцману не належать права на використання образу Чебурашки, а лише право на отримання відсотків від реалізації мультфільму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1179
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ким Ир Сен
5935 дн. тому
Класс! Художнику, нарисовавшему Чебурашку, придумавшему этот образ, ни хрена не принадлежит, а "правонаступникам" - все! Я хренею от этого звериного оскала капитализма!
5935 дн. тому
вы бы хоть одну серию чебурашки сняли, "правонаступники".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду