«СТС Медіа» остаточно заволоділа казахстанським 31 каналом

1 Лютого 2008
25411
1 Лютого 2008
10:26

«СТС Медіа» остаточно заволоділа казахстанським 31 каналом

25411
«СТС Медіа» остаточно заволоділа казахстанським 31 каналом
Російська компанія «СТС Медіа Inc.» підписала фінальну угоду про придбання мажоритарної частки казахстанської телекомпанії «31 канал», повідомляє «Інтерфакс».
 
Контрагентами компанії в угоді, сума якої становила 65 мільйонів доларів США, були закритий інвестиційний фонд «Арт Медіа Капітал» під управлінням Kazkommerts Securities, фонд «Верные инвестиции» та ТОВ «Телекомпанія 31 канал». Попередню угоду про придбання каналу СТС уклала 3 вересня 2007 року.
 
«СТС Медіа» отримає 20% акцій «31 каналу» та мажоритарні частки в афілійованих компаніях, які здійснюватимуть реалізацію рекламних можливостей каналу та управління програмним контентом. Сумарно ці активи дадуть «СТС Медіа» право на 60% економічного інтересу у групі компаній «31 канал», що створюється, і дозволить «СТС» консолідувати її фінансові результати та призначати керівників групи компаній.
 
Якщо до казахстанського законодавства буде внесено зміни, які дозволять нерезидентам володіти понад 20% у місцевих компаніях, «СТС Медіа» може без додаткової сплати збільшити свою частку в «31 каналі» до 50%. Угода може бути скасована, якщо до 29 лютого не будуть отримані необхідні дозволи держрегуляторів.
 
«СТС Медіа» керує російськими телеканалами СТС та «Домашний». Найбільшими акціонерами компанії є шведська Modern Times Group - 39,6%, бенефіціари «Альфа-групп» - 26,1%, Access Industries Леонарда Блаватника – 6,1%, інвестфонди Fidelity - 5,6%, президент компанії Олександр Роднянський – близько 4,4%. У вільному обігу на біржі NASDAQ перебуває 16,4% акцій «СТС Медіа».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25411
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду