Львівська обласна організація НСЖУ стане на захист Ігоря Гулика

31 Січня 2008
995
31 Січня 2008
12:59

Львівська обласна організація НСЖУ стане на захист Ігоря Гулика

995
Львівська обласна організація НСЖУ стане на захист Ігоря Гулика

«В Україні розпочався тотальний наступ на свободу слова. На жаль, до цього причетна політична сила, що перемогла на Майдані», – так сьогодні, 31 січня, гендиректор ЛОДТРК Ярослав Климович прокоментував ситуацію із раптовим звільненням редактора «Львівської газети» Ігоря Гулика, повідомляє ЗІК.

«Ігор Гулик – професійна людина як журналіст, публіцист, менеджер. За його керівництва "Львівська газета" стала обличчям не тільки Львова, як на мене, а й усієї України. Більше того, видання завжди діяло згідно з журналістськими стандартами», – зазначив Ярослав Климович.

За його словами, сьогодні о 12.00 секретаріат ЛОО НСЖУ у терміновому режимі розгляне ситуацію зі звільненням редактора «Львівської газети» Ігоря Гулика. «На засідання секретаріату запрошено і Гулика. Ми виробимо чітку позицію щодо необхідності удосконалити законодавство: не можна реєструвати ЗМІ сумнівних власників. Ми не дамо зігнорувати найбільший здобуток Майдану – свободу слова», – наголосив Ярослав Климович і додав, що з цього приводу буде підготовлене відповідне звернення до Президента України Віктора Ющенка.

Довідка

Головного редактора «Львівської газети», лауреата журналістської премії імені Володимира Здоровеги Ігоря Гулика 29 січня звільнили з посади.

Колектив «Львівської газети» в понеділок, імовірно, розпочне страйк на підтримку Ігоря Гулика.

«Ситуація з моїм звільненням є типовою і водночас парадоксальною. Типовою тому, що, на жаль, в Україні медіабізнес асоціюється у свідомості його власників лише з інструментами здобуття певних преференцій для просування своїх підприємницьких проектів. Парадоксальною тому, що ці з бізнесмени про людське око декларують відданість принципам демократії, свободи слова тощо», – так прокоментував ЗІКу своє «раптове» звільнення Ігор Гулик.

За неофіційною інформацією, власником «Львівської газети» є депутат Львівської міської ради, член Народного руху України, голова спостережної ради ТзОВ «Торгова компанія «Інтермаркет» Роман Шлапак.

Фото ЗІК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
995
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду