Раїса Богатирьова: Українська бібліотека у Москіві - в «ідеальному порядку»

30 Січня 2008
30877
30 Січня 2008
11:32

Раїса Богатирьова: Українська бібліотека у Москіві - в «ідеальному порядку»

30877
Раїса Богатирьова: Українська бібліотека у Москіві - в «ідеальному порядку»

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова заявляє, що переконалася у збереженні фондів Бібліотеки української літератури в Москві.

 

Як сказала Р.Богатирьова журналістам під час відвідин цієї бібліотеки, сьогодні вона переконалася в тому, що ніякого знищення фондів немає.

 

«Все в ідеальному порядку. Нарощується кількість книг», - зазначила секретар РНБО.

 

Коментуючи скандал у пресі, що виник навколо бібліотеки, Р.Богатирьова зазначила: «Немає ні краплі сумніву в тому, що ці деталі затьмарюють хорошу роботу бібліотеки».

 

Вона висловила подяку уряду Москви, Посольству України в РФ, а також колективу бібліотеки за підтримку.

 

На думку Р.Богатирьової, з боку України завжди має бути підтримка подібних установ.

 

Також вона не виключила, що в рамках свого візиту до Росії Президент України Віктор Ющенко 12 лютого відвідає цю бібліотеку.

 

Як повідомлялося, українські організації в Росії неодноразово закликали українські і російські власті не допустити знищення Бібліотеки української літератури в Москві. Вони повідомляли про проблеми з приміщенням і кадрами, а також про політичні провокації проти бібліотеки.

 

Зокрема, на початку листопада 2007 року понад 300 читачів і співробітників Бібліотеки української літератури попросили Президента Росії Володимира Путіна звернути увагу на складну ситуацію, що склалася навколо установи і в ній безпосередньо.

 

20 листопада регіональна громадська організація «Українці Москви» заявила про знищення унікального газетного фонду Бібліотеки української літератури в Москві.

 

*** Бібліотека української літератури відновила свою роботу (на правах відділу однієї з бібліотек Москви) 17 грудня 1989 року. 19 грудня 2000 року уряд Москви прийняв постанову про створення державного закладу культури «Бібліотека української літератури». У 2004-2006 роках за рахунок коштів інвестиційної програми Москви було проведено роботи з впорядкування приміщень нової будівлі, завдяки чому бібліотека одержала приміщення загальною площею 607 квадратних метрів. В даний час бібліотека – єдиний в Російській Федерації державний український бібліотечний комплекс.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30877
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хома
6086 дн. тому
Для таких от Раісок і в Україні все тіп-топ. З такими діячами Україна приречена на довгі роки заглядати в рота Росії.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду