Перший національний запускає українську версію «Що? Де? Коли?»

25 Січня 2008
14937
25 Січня 2008
13:05

Перший національний запускає українську версію «Що? Де? Коли?»

14937
Перший національний запускає українську версію «Що? Де? Коли?»
З 9 лютого на Першому національному з’явиться українська версія програми «Що? Де? Коли?». Про це «ТК» повідомив Леонід Черненко, продюсер компанії «Гра - Україна», яка і придбала ліцензію на адаптацію російського формату.
 
За його словами на сьогодні з Першим національним укладена угода на купівлю 17 програм, які транслюватимуться щосуботи о 21.50.
 
«Перший національний на сьогодні має найбільше покриття, і окрім цього канал в особі його президента Віталія Докаленка виявив цікавість до цього проекту», - зазначив Леонід Черненко.
 
Основною вимогою формату, за його словами, є контроль процесу виробництва зі сторони власників формату телекомпанії «Игра ТВ»: «Програма записується, її вихід московські правовласники контролюють на відповідність до формату. На перших зйомках були присутні троє консультантів московської телегрупи. На наступних зйомках їх кількість може скоротитись». Але попри це якихось специфічних умов щодо створення української версії не буде: «Ми цілком зберегли атмосферу, наші декорації повторюють московські. Сама суть гри теж лишилась незмінною. Структура сезону у нас власна, але це не було умовою гри. Зміни у формату мінімальні: новий ведучий, українські знавці», - наголосив Леонід Черненко.
 
Програма буде частково україномовною: запитання звучатимуть російською, а репліки ведучого - українською. Вестиме програму Олександр Андросов. Вибір ведучого компанія «Гра-Україна» теж мала узгоджувати з російською стороною: «Ми цей проект починали з цього ведучого, він був узгоджений з право власниками формату. Вже були перші зйомки, і Андросов у цій ролі сподобався і нашим і московським режисерам», - розказав пан Черненко.
 
Вартість формату продюсер компанії «Гра –Україна» назвати відмовився, проте зазначив, що виробництво проекту є доволі дорогим. Під час першої зйомки найважчим, за словами Леоніда Чернетка, було створити атмосферу живої гри: «Навіть попри те, що програма йде у записі, ми знімали її як у прямому ефірі. Ми не монтуємо епізоди, а знімаємо живу програму».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14937
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Любознательный
5934 дн. тому
1.Теперь, для отмывание бабла еще и знатоков привлекут!!! Знатокам - плацкартные билеты, а себе миллионы? 2. Фишка "Что?Где?Когда?" - прямой эфир. На УТ1 - запись - это же профанация идеи! 3. Ведущий Андросов уже завалил "Девятый вал"...
оптиміст
5940 дн. тому
Під розписку вірні Доку люди змушують працівників компанії визнавати, що вони вже ознайомлені з колективною угодо. Уявіть, ти її ще не читав, а тебе змушують її підписати! Нонсенс! І що ви думаєте, всі, хто залежить від "доківського грошового мішка" підписують! Протестують тільки в НОВИНАХ і то не всі. Зрозуміло чому. Треба змусити президента ДОКа відзвітувати перед людьми. ЛЮДИ - не бійтеся. Вони ВАС бояться!!!
БуГаГа
5940 дн. тому
"Телевизионщик от Бога". Я рыдаю пацталом... НЕПОРЯДОЧНЫЙ, БЕЗОТВЕТСТВЕННЫЙ, НЕЧИСТОПЛОТНЫЙ, БЕСТОЛКОВЫЙ, ЖАДНЫЙ, ВЗЯТОЧНИК, НЕТАЛАНТЛИВЫЙ, БЕССОВЕСТНЫЙ - характеристики докаленко. Готов подписаться и доказать КАЖДОЕ слово.
Стівен
5941 дн. тому
Що, де, коли? Зрозуміло! А за скільки і скільки торгуватие гуртом і вроздріб ефірним часом на НТКУ ДОК. Доконає канал, затятий "телевізійник від бога", за характеристикою власної дружини. Чи не її він повіз у чергове службове відрядження до Америки? Кажуть, що стільки зелених вивезли теперішні керівники від телебачення НТКУ на відрядження зі своїми родичами, до них не возив ніхто.Людям киннули кістку КОЛДОГОВІР. Кишенькова доківська профспілкова активістка Касаткіна розпочала бурхливу діяльність. А де вона була, коли масово звільбняли людей? Кого захитстила? Скоро ми дізнаємось, что где и когда.
ГУРМАН
5942 дн. тому
ЧТО-ЕЩЁ ОДИН КЛОН ДЛЯ ГОЛОДНЫХ УКРАИНСКИХ ЗРИТЕЛЕЙ. ГДЕ-НА НАЦ.КАНАЛЕ,НАРОД КОТОРОГО,БЛАГОДАРЯ ЖАДНОСТИ СВОИХ РУКОВОДИТЕЛЕЙ,ПОХОЖЕ ТАК И НЕ СМОЖЕТ В ЭТОМ СЕЗОНЕ ЗАПУСТИТЬ ПРОЭКТЫ ЛИЧНОГО ПРОИЗВОДСТВА.ХОТЯ ДЕНЬГИ НА ИХ РАЗРОБОТКУ БЫЛИ ПОЛУЧЕНЫ ИЗ ГОС БЮТЖЕТА. КОГДА-ЕЩЁ БЫ НЕ В ПРАЙМ ТАЙМ!!!КАЖЕТЬСЯ,УЖЕ ДАЖЕ НЕОБРАЗОВАННАЯ БАБУСЯ СООБРАЗИТ,ЧТО В ЭТО ВРЕМЯ БАБЛО ТАК И ПРЁТ!ТОЛЬКО В ЧЕЙ МЕШОК?ВОЗМОЖНО ПРОДУКТ ХОРОШИЙ,И НЕСМОТРЯ НА ГОД ПРОИЗВОДСТВА НЕ ИСПОРЧЕН,КАК БЫ ДАЖЕ ВКУСЕН,НО УЖ ДЛЯ СОТРУДНИКОВ НТКУ,ЯВНО БУДЕТ ПОПЕРЁК ГОРЛА. ПРОДУКТ,НАЗВАНИЕ КОТОРОГО СОСТОИТ ИЗ ТРЁХ ВОПРОСОВ, СВОИМ ВНЕЗАПНЫМ ПОЯВЛЕНИЕМ ЕЩЁ БОЛШЕ РАЗОГРЕВАЕТ АППЕТИТ У НАРОДА НТКУ. КТО,ГДЕ,И КОГДА РЕШИЛ ,ЧТО МОЖНО САМОСТОЯТЕЛЬНО ПРОДАВАТЬ ЭФИРНОЕ ВРЕМЯ,ЛИШАТЬ СОТРУДНИКОВ ПРАВА НА ТРУД,ОБВИНЯЯ ИХ ПОТОМ В БЕЗДАРНОСТИ? КОГДА,ГДЕ И ГЛАВНОЕ КТО ОТВЕТИТ ЗА ЭТУ БЕСПРЕДЕЛЬНУЮ ИГРУ В РУЛЕТКУ,НА КОНУ КОТОРОЙ С ОДНОЙ СТОРОНЫ КРОВАВОЕ БАБЛО ,А С ДРУГОЙ ЧЕСТЬ И ЖИЗНЬ КАНАЛА!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду