8 січня у Львові пройде прем’єра документального фільму Ігоря Чайки «Від атракції до шмельцу. Львівський віц»

8 Січня 2008
28847
8 Січня 2008
10:22

8 січня у Львові пройде прем’єра документального фільму Ігоря Чайки «Від атракції до шмельцу. Львівський віц»

28847
8 січня у Львові пройде прем’єра документального фільму Ігоря Чайки «Від атракції до шмельцу. Львівський віц»

8 січня у Львівському Музеї Ідей відбудеться прем‘єра документального фільму Ігоря Чайки «Від атракції до шмельцу. Львівський віц» (студія «Тайм продакшн», НМПУ, 2007 р.). Про це «Телекритиці» повідомив сам Ігор Чайка.

 

Як зазначається, нова робота київського журналіста та режисера є продовженням документального циклу, роботу над яким він розпочав кілька років тому: фільми «Свобода „джинси”? Український контекст...» (студія «Тайм продакшн», ІМІ, 2005 р.), «Соло для медіа» (студія «Тайм продакшн», ІМІ, 2006 р.), телевізійний спецпроект «Обережно, „джинса”!» (студія «Тайм продакшн», Фонд Розума, 2007 р.). Ці роботи – своєрідне дослідження стану та проблем сучасної української журналістики часів «новітньої демократії».

 

Новий фільм Ігоря Чайки цього разу розповідає про львіський досвід утвердження «свободи слова» на прикладі історії боротьби мера міста Лева Андрія Садового (а також і медіа-власника) з газетою Львівської міської ради «Ратуша» та її «опальним» редактором Миколою Савельєвим.

 

«Я чудово розумію, що після перегляду цієї стрічки на нашу адресу почнуть лунати звинувачення у „замовному” характері фільму, спрямованого ніби-то проти відомого демократа пана Андрія Садового, - говорить Ігор Чайка. – Втім, якщо в нашому випадку і можна вести розмову про «замовлення», то лише тільки з точки зору захисту інтересів всього журналістського цеху проти свавілля можновладців. Тоді я погоджусь, але лише за умови позиціонування нашої історії як „цехового замовлення” – адже невипадково першою в титрах на початку фільму вказана Незалежна медіа-профспілка України, яка і представляє нашу нову роботу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28847
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду