«НУ-НС» може запропонувати на посаду голови Держтелерадіо Ольгу Герасим’юк та Ігоря Куруса

25 Грудня 2007
14570
25 Грудня 2007
15:23

«НУ-НС» може запропонувати на посаду голови Держтелерадіо Ольгу Герасим’юк та Ігоря Куруса

14570
«НУ-НС» може запропонувати на посаду голови Держтелерадіо Ольгу Герасим’юк та Ігоря Куруса

«НУ-НС» обговорює кандидатури Ольги Герасим’юк та Ігоря Куруса на посаду голови Держкомтелерадіо. Про це повідомив «ТК» народний депутат («НУ-НС») Володимир Ар’єв. При цьому пан Ар’єв зазначив, що вважає обох претендентів гідними кандидатурами.

 
З приводу чуток про імовірність повернення на цю посаду Івана Чижа, то Володимир Ар’єв заявив, що ці чутки не мають під собою ґрунту, а його колега по блоку Ірина Геращенко нагадала, що одним з перших подань до ВР Президента Віктора Ющенка в 2005 році була заява про відставку Івана Чижа, тоді – голови Держкомтелерадіо.
 
«Ім’я Івана Чижа журналісти України і досі пов’язують із махровим втіленням темників та жорсткою цензурою на обласних державних телекомпаніях. Пан Чиж досить часто плутав державне телебачення із кишеньковим», - наголосила пані Геращенко.
 
Чутки з приводу імовірного повернення Івана Чижа здивували і Андрія Шевченка (БЮТ), якого його фракція висунула на посаду першого заступника голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформації. «По-перше, будь-які розмови про нового керівника не актуальні поки Верховна Рада не прийме рішення по чинному керівникові. Він є, він працює. З політичної точки зори, це квота НУНС, але я не думаю, що ця політична сила висуне кандидатуру Івана Чижа», - сказав пан Шевченко.
 
Також Шевченко нагадав, що коли Держтелерадіо був квотою БЮТ, то сам Шевченко рекомендував людину не з політичного, а з професійного середовища. При цьому Андрій Шевченко наголосив: «Це рішення наших колег і ми приймемо будь-яку кандидатуру».
 
Ірина Геращенко в розмові з кореспондентом «ТК» відзначила критерії, за якими «НУ-НС» добирає кандидатів на посаду керівника інформаційного відомства: не так «партійність, як професійність, і приналежність до команди». Також вона сказала, що це має бути «людина патріотична, по-державницьки налаштована, професіонал у сфері телебачення; також важливо, щоби це була людина, яка дуже чітко усвідомлює, що таке інформаційна політика держави і які загрози є сьогодні перед державним інформаційним простором».
 
Народний депутат Ольга Герасим'юк сказала, що їй відомо про те, що її кандидатура обговорюється, однак прогнози робити відмовилась. Ігор Курус, нині перший заступник голови Нацради України з питань телебачення та радіомовлення, прокоментував своє імовірне призначення так: «Я радий, що мою кандидатуру обговорюють кудись на таку високу посаду, але коментувати варто, напевно, після того, коли все відбудеться. Бо часто так буває, що кандидатури обговорюються, а коли треба голосувати – про них забувають. І вважаю, що нинішній керівник комітету є достатньо так би мовити фахова людина, яка б могла очолювати цей комітет і надалі».
 
Значний поступ у роботі Держтелерадіо під час головування Едуарда Прутніка відзначили також і Геращенко, і Шевченко, однак, як вважає Ірина Геращенко, навряд чи у Прутніка є шанс залишитися на цій посаді, адже «Партія регіонів, членом якої є Едуард Прутнік, офіційно заявила, що вона перейшла в опозицію. А це є нонсенсом, коли представники опозиційної партії займають посади в органах виконавчої влади». 
 
За словами Ірини Геращенко, ротація керівника Держтелерадіо може тривати від кількох днів до кількох тижнів. Ольга Герасим'юк висловила припущення, що питання буде вирішене вже цього року.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14570
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Патріот
5974 дн. тому
Ганьба! Курусе, зупинись. Боже все бачить.
убийца эфира
5976 дн. тому
если что то знаеш то скажи.. подписавшись своим именем... я думаю телекритика с радостью опубликует твой материал...
максим
5976 дн. тому
За щож так Ігор Курус полубив Прутніка? Мабуть, знаючи що Е.Прутнік добре заробив на продажі НТН, він хоче продати йому ліцензії на цифрове телебачення.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду