Журналістці The New Times заборонили в'їзд до Росії

17 Грудня 2007
30837
17 Грудня 2007
10:47

Журналістці The New Times заборонили в'їзд до Росії

30837
Журналістці The New Times заборонили в'їзд до Росії

Кореспондентові журналу The New Times Наталії Морарь заборонили в'їзд до Росії. Сама журналістка стверджує, що її не пустили в РФ згідно з розпорядженням ФСБ

 

"Дослівно це звучало так: "вам в'їзд на територію Російської Федерації заборонений". Коли я запитала, хто заборонив, мені сказали, що з головного управління ФСБ прийшов лист, згідно з яким мені заборонено в'їжджати на територію Росії", - розповіла Морарь.

 

Морарь затримали на паспортному контролі увечері в суботу, 15 грудня, коли група співробітників The New Times поверталася до Москви з відрядження до Тель-Авіва.

 

Журналістка є громадянкою Молдавії, з якою у Росії існує угода про безвізовий обмін. Дівчина була в установленому порядку зареєстрована в Москві, отримала дозвіл на роботу і є штатним співробітником журналу.

 

За словами представників прикордонної служби, Морарь відмовлено у в'їзді в країну на підставі статті 28 федерального закону Про порядок виїзду з РФ і в'їзду в РФ, в якій йдеться про те, що в'їзд іноземців в РФ не дозволяється, якщо "це необхідно в цілях забезпечення безпеки держави, або громадського порядку, або захисту здоров'я населення", а також якщо "стосовно іноземного громадянина ухвалено рішення про небажаність перебування (проживання) в Російській Федерації".

 

Морарь вже вилетіла до Кишинева рейсом авіакомпаній Air Moldova і S7. Квиток їй купили колеги. Журналістка декілька годин провела в кімнаті депортації.

 

Морарь пов'язує затримання з своєю професійною діяльністю. "Швидше за все, причиною стала моя остання публікація, яка називалася Чорна каса Кремля.

 

Там я детально описувала, як фінансувалася остання (парламентська) виборча кампанія Адміністрацією президента", - зазначила журналістка.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30837
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду