Черновецький ветував рішення Київради про закриття комунальних газет

7 Грудня 2007
9437
7 Грудня 2007
18:05

Черновецький ветував рішення Київради про закриття комунальних газет

9437
Черновецький ветував рішення Київради про закриття комунальних газет

Міський голова Києва Леонід Черновецький наклав вето на прийняте у четвер рішення Київради про закриття муніципальних видань "Хрещатик", "Вечірній Київ" і "Українська столиця".

 

"Я категорично проти будь-яких спроб окремих депутатів ліквідувати київську муніципальну пресу", - заявив Черновецький.

 

На його переконання, "ініціатива деяких представників депутатського корпусу закрити видання, що існують десятки років, суперечить інтересам киян і є винятково продуктом особистих комплексів і амбіцій окремих політиків".

 

"Я гарантую кожному жителю столиці, що в них залишаться ті газети, до яких вони звикли і яким вони довіряють", - заявив Черновецький.

 

"Адже одна з трьох газет – "Вечірній Київ" - має столітню історію, тому ліквідація такого видання нічим іншим, як втратою здорового глузду, назвати не можна", - пояснив він.

 

"Саме тому я накладу вето на варварське й антидемократичне рішення Київради про закриття столичних газет", - заявив мер.

 

За його словами, "війна з журналістами і свободою слова – це пережиток радянського минулого", повідомляє "Хрещатик".

 

"У демократичній державі, яку усі ми будуємо, ЗМІ – це "четверта влада", на якій лежить обов'язок вказувати на недоліки як законодавчої, так і виконавчої гілок влади", - відзначив Черновецький.

 

"У засобах масової інформації вони відбиваються, як у дзеркалі. Згадаємо приказку: "Нічого на дзеркало нарікати, коли рожа крива". Ми живемо в європейській столиці, і повинні прагнути до європейських цінностей, і до свободи слова, насамперед", - додав він.

 

Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9437
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
zaya
5985 дн. тому
Я сейчас стараюсь просто не платить налоги, если они тратятся на такое дерьмо. как Джангиров. Ни один канал в мире не выставляет в экран такого урода -- жирного. лысого, со свиным рылом вместо лица. И на это идут деньги из нашего кармана! А манера разговаривать просто вызывает рвоту. Стараюсть просто проскочить этот канал. Тем не менее Джангиров сумел за пол-года работы купить себе дорогую машину, а его дружок Казбек -- консультант Черновецкого по СМИ, даже две!. Вот вам и свобода слова по-мерски.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду