Кабельники переконані, що Україні треба розвивати «цифру» тільки у форматі DVB-C

6 Грудня 2007
15726
6 Грудня 2007
09:50

Кабельники переконані, що Україні треба розвивати «цифру» тільки у форматі DVB-C

15726
Кабельники переконані, що Україні треба розвивати «цифру» тільки у форматі DVB-C
Оператори кабельних мереж готові швидко впровадити цифру у форматі DVB-C (спосіб доставки цифрового сигналу – кабель). Про це заявили учасники галузевої конференції «Інвестиції в цифру», яку з нагоди свого десятиріччя організувала Всеукраїнська асоціація операторів кабельного телебачення та телеінформаційних мереж. Конференція відбулась 5 грудня у київському готелі «Турист».
 
Як зазначив голова правління асоціації кабельників Юрій Лабунський, у державі поки не бачать або не хочуть бачити той потенціал для розвитку цифрового телебачення, який мають в Україні оператори кабельних мереж: «Зараз більше думають, куди прилаштувати бюджетні гроші, щоб «запустити цифру»: чи то нові вежі ретрансляційні будувати, чи виходити на супутник. А ми готові розширити наші мережі і на малі міста та села й одразу дати в цифровій якості до 100 й більше каналів».
 
На думку кабельників, Україні не варто розвивати цифрове телебачення у форматі DVB-Т (наземне цифрове телебачення), а зосередитися на форматі DVB-C, який до того ж максимально гармонізований із DVB-S (спосіб доставки цифрового сигналу – супутник).
 
Розвиток цифрового телебачення у форматі DVB-Т обстоював директор департаменту телебачення та радіомовлення Держкомтелерадіо Сергій Абрамов. За його словами, Україні у цьому питанні слід орієнтуватись на розвинуті країни Європи, а там зараз втричі більше наземного телебачення, аніж кабельного.
 
Сергій Абрамов не виключає й варіант розвитку «цифри» через супутник, проте, на його думку, формати DVB-Т та DVB-S (С) мають бути обидва представлені на ринку. За його інформацією, Україна до 2011 року реально може підійти до запуску свого супутника. Натомість кабельники мають свої аргументи щодо цього. За їхніми підрахунками, простіше й дешевше орендувати передавачі на супутниках, які вже присутні на орбіті: 50 мільйонів доларів за два передавачі на 10 років і до 40 телевізійних програм у найвіддаленіших селах гарантовані.
 
Сторони домовились про продовження дискусії.  
 
Тим часом конецформыначалоформы5 грудня за своєму засіданні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зробила наступний крок у запроваджені цифри в Україні у форматі DVB-Т: розподілила канали між телекомпаніями у загальнонаціональній багатоканальній цифровій телемережі – «MX-4».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15726
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тернопіль
5625 дн. тому
Наприклад, у тернополі кабельний оператор ПП "Колумбус" так впроваджує цифру що на людей взагалі не звертають увагу. Канали Спорт 1 та ТРК "Футбол" не включають в базові пакети (хоча на це конкретні вимоги поважних людей - Самойленка та Денисова) говорять тільки про цифру, і цим хочуть всіх перетянути на цифру щоб збагатити свої кишені. Коди в другого оператора "ТТС" і той і другий канали присутні в базовому пакеті. Де справедливість? Може хтось хоть що небудь порадити.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду