Відкрито лабораторію для підготовки фахівців із цифрового телебачення і радіомовлення

2 Грудня 2007
15503
2 Грудня 2007
21:59

Відкрито лабораторію для підготовки фахівців із цифрового телебачення і радіомовлення

15503
Відкрито лабораторію для підготовки фахівців із цифрового телебачення і  радіомовлення
У Державному університеті інформаційно-комунікаційних технологій відкрито Центр високих інфокомунікаційних технологій, де готуватимуть фахівців для цифрового телерадіомовлення та експлуатації мереж мобільного зв’язку третього-четвертого поколінь (віднедавна першим оператором стільникового зв’язку за новітньою технологією 3G став ВАТ «Укртелеком»), повідомляє прес-служба Держзв’язку. Також у центрі підвищуватимуть кваліфікацію фахівці з телекомунікацій та інформаційних технологій, спеціалісти Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ), Українського державного центру радіочастот, вітчизняних і закордонних телерадіокомпаній.
 
Новоствореною освітньою структурою опікуватиметься Міжнародний союз електрозв’язку (International Telecommunication Union, ITU) – впливова міжнародна організація, що визначає стратегію  в галузі телекомунікацій.
 
Центр високих технологій започатковано за сприяння всесвітньовідомих компаній-виробників телекомунікаційного обладнання – ZTE Corporation, Nokia, Ericsson, а також вітчизняних операторів мобільного зв’язку, зокрема МТС. Навчальну програму освоєння мереж мобільного зв’язку розробили фахівці компанії «Київстар».
 
Подібний центр з підготовки фахівців із цифрового мовлення для країн СНД та Східної Європи створюється в Одеській національній академії зв’язку імені О.С.Попова.
 
Нагадаємо, що підготовка фахівців із цифрового теле- і радіомовлення є одним із напрямків, передбачених Державною програмою впровадження цифрового мовлення в Україні, яку Нацрада з питань ТБ і РМ затвердила на засіданні 28 листопада 2007 р., попередньо погодивши свої пропозиції із Держкомтелерадіо (Концерн РРТ) та НКРЗ. Найближчим часом програму буде винесено на затвердження Кабінету Міністрів.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15503
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду