У Росії скінхеди побили тувинську журналістку

2 Грудня 2007
28142
2 Грудня 2007
15:54

У Росії скінхеди побили тувинську журналістку

28142
У Росії скінхеди побили тувинську журналістку
У суботу, 1 грудня, у метро російського міста Санкт-Петербурга була побита начальниця відділу канцелярії голови уряду Туви, журналістка за професією, повідомляє Кореспондент.Net.

 

За словами правозахисника Руслана Лінькова, відома журналістка та громадська діячка Саяна (прізвище не наводиться, але, скоріш за все, йдеться про Саяну Монгуш) приїхала з Туви до знайомого на кілька днів. У суботу близько 14 години (за місцевим часом) вона спустилася на станцію Невський проспект і сіла в потяг у напрямку Проспекту Просвіти.

 
За словами постраждалої, через якийсь час до неї підійшов поголений наголо юнак у чорній куртці й характерних черевиках. Він прийняв жінку за іноземку й почав ображати її на ламаною англійською мовою. Коли вона застерегла його від нападу словами, скінхед прокричав Росія - для росіян! і вийшов на станції Чорна річка, розповідає дівчина у своєму блоґу.
 
Уже на наступній станції до вагону ввійшли вісім або дев’ять скінхедів, які почали бити жінку. Чоловік, що сидів поруч, спробував заступитися за неї, і тоді нападники переключилися на нього, а Саяні вдалося втекти. При цьому пасажири, які знаходилися у вагоні, не виявили ніякого занепокоєння з приводу інциденту.
 
Постраждала звернулася до відділення міліції на станції Проспект Просвіти, але там, за словами Лінькова, в неї відмовилися прийняти заяву, пояснивши, що в них скінхедів немає. Офіційних коментарів від МУВС Санкт-Петербурга одержати не вдалося.
 
Руслан Ліньков стверджує, що в Саяни зафіксовані численні гематоми. Доля чоловіка, що прийшов їй на допомогу, невідома.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28142
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду