Фінал «Дитячого Євробачення» можуть прописати в Україні назавжди

29 Листопада 2007
24095
29 Листопада 2007
16:10

Фінал «Дитячого Євробачення» можуть прописати в Україні назавжди

24095
Фінал «Дитячого Євробачення» можуть прописати в Україні назавжди
8 грудня у Роттердамі на дитячому пісенному конкурсі «Євробачення – 2007» Україну представлятиме Ілона Галицька з піснею «Урок гламуру». У цей же день мають розпочатись переговори щодо можливості перенесення з 2009 року фіналу дитячого «Євробачення» на постійній основі в Україну. У переговорах візьмуть участь дружина Президента Катерина Ющенко, керівництво Першого Національного та дитячого відпочинкового комплексу «Артек», де пропонують проводити конкурс.
 
Про це 29 листопада на прес-конференції повідомив радник голови Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Андрій Мірошниченко.
 
«Ми зараз маємо підтримку не лише національних, а й міжнародних партнерів – нас підтримує ЮНЕСКО, організація, яка патронує «Артек» як свій об’єкт. Коли ми в стані показати поєднання державних і недержавних позицій, нам вдається лобіювати українські інтереси, як це було на кінофестивалях, коли ми отримували місце на кіноринку (чого не могли добитись інші країни)», - наголосив пан Мірошниченко.
 
За його словами, у різних «Євробачень» є окремі процедури щодо проведення фіналу: в дорослому пісенному конкурсі фінал проводиться в країнах, звідки походять переможці, у танцювальному – завжди в Лондоні, а щодо пісенного дитячого щоразу проводиться конкурс,  у якому обирають, хто прийме фіналістів. «Ми пропонуємо поміняти цей формат і зробити його проведення постійним в «Артеку», так само, як танцювальне «Євробачення» в Лондоні. На сьогодні є офіційне спільне звернення Національної комісії «ЮНЕСКО», фонду «Україна – 3000», «Артеку» і Першого національного, яке ми передали в Європейську мовну спілку. Європа не звикла до таких нетрадиційних підходів, коли ми не лише беремо участь у конкурсі, а й пропонуємо змінити правила гри. Але це - можливість перемогти», - зазначив Андрій Мірошниченко.
 
За словами Олени Загородньої, керівника дирекції музичних та розважальних програм НТКУ, МБФ «Україна 3000» та МДЦ «Артек» стали цьогорічними партнерами у проведенні національного конкурсного відбору.
 
«На жаль, система фінансування державного каналу не передбачає можливості покривати всі витрати, які потрібні для потужного виступу наших учасників на європейському рівні. Тому ми вирішили працювати разом», - пояснює пан Мірошниченко. Також цього року учасники національного конкурсу «Євробачення – 2007» звернулись до організаторів конкурсу з проханням зробити частину програми благодійною. Ця ініціатива, на думку Мірошниченка, має перерости у загальноєвропейську: «Я думаю, що почнеться такий рух, і через кілька років будуть згадувати – хто це розпочав? А розпочали це українські діти, які не лише гарно танцюють та співають, а й відчувають соціальну відповідальність».
 
Україна як член Європейської мовної спілки вдруге бере участь у міжнародному конкурсі дитячої пісні «Євробачення – 2007». Минулого року у Бухаресті учасник від України Назар Слюсарчук з піснею «Хлопчик рок-н-рол» посів 8 місце.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24095
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду