Нацрада вилучила понад 100 частот Національного радіо й виставить їх на конкурс

28 Листопада 2007
25875
28 Листопада 2007
17:03

Нацрада вилучила понад 100 частот Національного радіо й виставить їх на конкурс

25875
Нацрада вилучила понад 100 частот Національного радіо й виставить їх на конкурс

За матеріалами позапланової перевірки Національної радіокомпанії України (НРКУ) Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження компанії, а також вилучила понад 100 частот, на яких НРКУ не веде мовлення з 1999 року.

 

Серед виявлених порушень зафіксовано відсутність мовлення на 170 частотних присвоєннях із 271-го, зазначених у ліцензії (в поясненні керівництва НРКУ зазначено, що мовлення не відбувається через недостатнє фінансування); виявлено ретрансляцію програм радіостанції РТРК «Голос России» (РФ) на двох частотних присвоєннях, ліцензійно закріплених за НРКУ (Львівська обл., Миколаївська обл.).

 

Усі вилучені частоти Нацрада планує виставити на конкурс, який буде оголошено 6 грудня 2007 року – йдеться про частоти середнього діапазону для розгортання мовлення в системі DRM. До речі, на минулому конкурсі була пропозиція щодо DRM, однак жоден із мовників нею не зацікавився. Проте, як наполягає Ігор Курус, перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення: «Нині Україна фактично підійшла до переходу на цифрове радіомовлення, ми очікуємо на активність компаній щодо DRM. Ми також впевнені, що й Національна радіокомпанія має взяти участь у цьому конкурсі».

 

За словами пана Куруса, на конкурс буде виставлено чотири канали: в одному каналі – 13 частот, в другому – 14; а от окремо на конкурс пропонується львівський передавач потужністю 1 МВт («який покриває половину Європи») і Миколаївський передавач (1,2 МВт), який, за словами Куруса, «дістане ледь не до Китаю».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25875
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду