У Грузії розпочалися переговори про відновлення мовлення каналу «Імеді»

27 Листопада 2007
14967
27 Листопада 2007
12:38

У Грузії розпочалися переговори про відновлення мовлення каналу «Імеді»

14967
У Грузії розпочалися переговори про відновлення мовлення каналу «Імеді»

Переговори між урядом Грузії і медіа-холдингом News Corporation з відновлення перерваного 7 листопада мовлення телекомпанії «Імеді» вже розпочалися, про це журналістам повідомив генеральний директор телекомпанії «Імеді» Бідзіна Бараташвілі, передають «РИА «Новости».

 

«Ніхто не чекає, що зближення позицій відбудеться в найкоротші терміни, хоча я все ж таки сподіваюся, що здорова думка переможе, і компанія повернеться в ефір», - заявив Бараташвілі, слова якого цитує агентство «Новости-Грузия».

 

Мовлення телерадіокомпанії «Імеді» було перерване увечері 7 листопада – цього дня в центрі Тбілісі поліція пішла на розгін акції прихильників опозиції і протягом дня у Тбілісі відбувалися зіткнення поліції і спецназу з прихильниками опозиції. До офісу телекомпанії увійшов спецназ, про що встиг оголосити ведучий, після чого ефір було вимкнено. Усіх співробітників розпустили по домівках. Представники влади пояснили припинення ефіру тим, що телерадіокомпанія транслювала заклики до дестабілізації в країні.

 

Зі слів Бараташвілі, у Тбілісі перебувають віце-президент медіа-холдингу News Corporation (компанія здійснює управління «Імеді») Мартін Помпадур, який напередодні провів зустріч із співробітниками телекомпанії.

 

Разом з тим, як заявив заявив журналістам генеральний директор телерадіокорпорації «Імеді» Луїс Робертсон, пропозиції, які були розглянуті на зустрічі, будуть обговорені в ході переговорів компанії і представників керівництва Грузії. «Тільки після цієї зустрічі стане відомо – чи буде відкрито «Імеді», чи ні», - додав він.

 

Відновлення мовлення компанії, засновником якої є бізнесмен Бадрі Патаркацишвілі, що передав її в управління транснаціональній корпорації медіамагната Мердока News Corporation, залишається під великим питанням. Влада країни заявляє, що компанія поширювала в ефірі заклики до скидання влади і проти неї ведеться справа про участь у спробі державного заколоту. На майно і ліцензію каналу накладено арешт.

 

Було також перервано мовлення телекомпанії «Кавкасія». Цього ж вечора було оголошено про введення в країні надзвичайного стануі, у зв'язку з цим, введення обмежень на право зборів і маніфестацій і роботу ЗМІ. Після скасування надзвичайного стану 16 листопада всі телеканали і радіостанції Грузії відновили роботу в колишньому режимі, окрім «Імеді».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14967
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду