Сьогодні інформагентству «Інтерфакс-Україна» - 15 років

23 Листопада 2007
4118
23 Листопада 2007
11:25

Сьогодні інформагентству «Інтерфакс-Україна» - 15 років

4118
Сьогодні інформагентству «Інтерфакс-Україна» - 15 років
23 листопада 2007 року інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна» відзначає своє п’ятнадцятиліття.
 
У цей день 1992 року агентство випустило перший блок новин про Україну. У випуску, зокрема, йшлося про підсумки довиборів до Верховної Ради України, звернення до Конституційного суду представника президента Івана Салія з проханням повернути йому депутатські повноваження, процес прийняття українського громадянства мешканцями Ізраїлю та підготовку візиту у цю країну президента Леоніда Кравчука.
 
Агентство «Інтерфакс-Україна» було створено при участі російського агентства «Інтерфакс» і стало першою неросійською компанією, що входить в однойменну Міжнародну інформаційну групу Interfax International.
 

З листопада 1992 року по жовтень 1993 року агентство працювало у Харкові, його базою стали співробітники агентства «Харьків-новини». Очолив "Інтерфакс-Україна" тодішній головний редактор "Харьків-новин" Олександр Мартиненко, який і сьогодні є генеральним директором агенства. Використання професійних стандартів російської групи «Інтерфакс» допомогло новоствореній структурі за короткий термін стати однією з провідних в країні. На сьогодні в агентстві працюють понад 100 співробітників, і його передплатниками є українські та іноземні медіа, посольства, міжнародні організації, центральні та місцеві органи влади, українські та іноземні компанії і банки.

 
У сервісній лінійці агентства – понад 30 інформаційних продуктів, і незабаром з’являться нові.
 
Редакція «Детектор медіа» щиро вітає колег із річницею!
 
 «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4118
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду