Юрій Стець пропонує ліцензувати іноземні канали в Україні

19 Листопада 2007
25545
19 Листопада 2007
14:50

Юрій Стець пропонує ліцензувати іноземні канали в Україні

25545
Юрій Стець пропонує ліцензувати іноземні канали в Україні
Олександр Богуцький, генеральний директор телеканалу ICTV, під час індустріальної конференції «Телебачення як бізнес», організованій ІТК (16 листопада, «Палац Україна», Київ), заявив, що Комітет Верховної Ради з питань свободи слова у парламенті VI скликання очолить або Андрій Шевченко, або Олена Бондаренко.
 
Присутня на конференції Олена Бондаренко (Партія регіонів) ці слова ані підтвердила, ані спростувала, проте пообіцяла, що робота профільного парламентського комітету буде напруженою та цілеспрямованою. Також Олена Бондаренко  висловила переконання, що питання щодо прозорості медіавласності не є важливим для розвитку українського медіаринку і ніяким чином не може вплинути на загальну ситуацію на ньому.
 
До того ж, зазначила пані Бондаренко, в новому парламенті вона збирається повернутися до власного законопроекту, що пропонує внести зміни до закону «Про Національну раду з питань телебачення та радіомовлення України». Попри те, що ринковий ефект цього законопроекту теж є вельми сумнівним, однак пані Бондаренко має інший аргумент щодо його актуальності – неприпустима заполітизованість регуляторного органу. Однак у питанні медіавласності про те, що крім ринкових факторів, «за» необхідність забезпечити механізми прозорості можуть свідчити інші аргументи, приміром, проголошувані тою ж Партією регіонів демократичні орієнтири та європейські цінності, ані під час виступу, ані під час дискусії згадано не було.
 
Також у політичній частині індустріальної конференції слово було надано Юрієві Стецю, колишньому генпродюсерові 5-го каналу, а нині – новообраному народному депутату від «НУ-НС». Під час свого виступу на конференції «Телебачення як бізнес» він також наголосив на кількох пунктах реформування медіапростору, що їх він вважає нагальними у своїй подальшій роботі як політика. Насамперед Стець вважає необхідним вирішити питання «ліцензування іноземних мовників» («Чому українські канали проходять ліцензування, а РТР, припустімо, ні?» - обурювався народний депутат).
 

Також Юрій Стець зазначив, що має стати більше українського телевізійного продукту: «Як ми хочемо бути в Європі, якщо на каналі ТЕТ 70% - це купований російський продукт. Що ми покажемо в Європі, якщо немає продукту?».

У зв’язку із сказаним вище, прикметним видається і публічне схвалення паном Стецем ситуації на телеканалі «Інтер»: «Слава Богу, що останнім часом на «Інтер» прийшла команда профі на чолі із Ганною Безлюдною, бо до цього було враження, що я дивлюся ОРТ».

 
Крім уявлень політиків про актуальність проблем на медіаринку, на конференції також обговорювалися суто бізнесові питання функціонування ТБ: система роботи теле-продакшнів, нова система вимірювання ринку, що її буде запроваджено від 1 січня 2008 року, пронози щодо розвитку рекламного ринку тощо.
 
«Детектор медіа»
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25545
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду