Садовий не дає прес-конференцій місцевим ЗМІ, але проплачує тури столичних журналістів

15 Листопада 2007
30283
15 Листопада 2007
17:14

Садовий не дає прес-конференцій місцевим ЗМІ, але проплачує тури столичних журналістів

30283
Садовий не дає прес-конференцій місцевим ЗМІ, але проплачує тури столичних журналістів

Анекдотична ситуація, коли міський голова Львова Андрій Садовий за весь час всього мерства не дав жодної прес-конференції для місцевих ЗМІ (коли не вважати епізоди позаштатних ситуацій, гордо названі його прес-службою «брифінгами»), вже нікого не дивує, бо про це всі знають і давно з цим змирилися.

Однак про практику оплати із міського бюджету дивовижних прес-турів для журналістів столичних видань знають не всі. Але такий спосіб «зацікавлення» центральних ЗМІ має місце. Тим більше дивним виглядає, що за кошт громади Львова «інформують» далеко не найбідніших. Бо, скажімо, нікому в голову не закрадеться сумнів, що таке видання, як журнал «Ліза» видавничого дому «Бурда Україна» не має змоги оплатити відрядження до Львова двом своїм кореспонденткам! Це ж стосується і журналу «Міжнародний туризм», туристичного сайту www.turist.com.ua., журналу «Весь світ в кишені» та журналу «Робінзон».

Видатки на перебування журналістів складалися із витрат на проживання з одноразовим харчуванням у готелі «Марс» та окремо витрат на харчування, послуги екскурсовода і транспорт, який потягнув на суму, що дорівнювала попереднім видаткам! Але ж і журналістів згідно із розпорядженням мера №116 ц.р. забавляли гарно: влаштували їм, окрім екзотичної нічної екскурсії, ще й екскурсії «Львів середньовічний», «Княжий Львів», показували Ратушу, Шевченківський гай тощо. Але це все квіточки порівняно із тим, як у вересні за гроші платників податків міський голова Львова Андрій Садовий зустрів чисельний прес-тур столичних медіа на чолі із колишнім львів’янином Миколою Княжицьким!

Що ж, це тільки у Львові можлива така ситуація, коли розлючений представник Ратуші погрожує місцевій інформагенції «обрізати інформування». Столичній пресі інформування львівська мерія не тільки не «обрізає», але ще й на доважок до нього надає оплачений сервіс!

 

Західна інформаційна корпорація

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду