Фінішували тренінги в рамках проекту освіти молодих журналістів «Медіа-Фест.ua»

14 Листопада 2007
12990
14 Листопада 2007
14:30

Фінішували тренінги в рамках проекту освіти молодих журналістів «Медіа-Фест.ua»

12990
Фінішували тренінги в рамках проекту освіти молодих журналістів «Медіа-Фест.ua»

Минулого тижня у Харкові та Кіровограді фінішував тренінговий етап в рамках проекту освіти молодих журналістів «Медіа-Фест.ua». Про це повідомив «Телекритиці» координатор проекту Олександр Акименко.

В рамках практичних занять 30 учасників у кожному з вузів ознайомилися з темами, що стосуються професійної журналістської майстерності, серед яких «Новини», «Секрети успішного інтерв’ю», «Етика та професійні стандарти», «Цільові аудиторії», «Репортаж», «Медіаменеджмент», «Журналістська кар’єра в умовах, що швидко змінюються», «Джерела інформації», «Зв’язки із громадськістю (PR)».

У ролі тренерів проекту були залучені журналісти що працюють або працювали у ЗМІ, медіаконсультанти, видавці, спеціалісти з медіаменеджменту, зокрема:

- Єгор Соболєв – журналіст, ведучий програми «Час» на «5 каналі»;

- Михайлина Скорик – журналіст журналу «Профіль», лідер Київської незалежної медіа профспілки;

- Сергій Томіленко - головний редактор Черкаської обласної газети «Нова Доба», тренер з практичної журналістики;

- Євген Глібовицький - експерт з медіа, тренер з медійних комунікацій для бізнесу та неприбуткових організацій;

- Ірина Шрамко - спеціаліст по PR та репутаційному менеджменту у інтернет-компанії «meta.ua»;

- Кирило Животовський – медіа-експерт, «Перша громадська студія»;

Олександра Чурінова - журналіст, представник громадської огранізації «Журналістські ініціативи», тренер з практичної журналістики;

Юрій Ісаєв - тренер з практичної журналістики, виконавчий директор Асоціації «Незалежні регіональні видавці України»;

Зураб Аласанія – генеральний директор Харківської обласної державної телерадіокомпанії.

За планом проекту, після тренінгів учасники тиждень проходитимуть стажування у місцевих харківських та кіровоградських ЗМІ а також створюватимуть свої власні газети-прототипи. Фінали кроекту відбудуться 27 листопада у Кіровограді та 29 листопада у Харкові. Переможці з обох регіонів отримають можливість на триденне стажування у львівській газеті «Експрес».

Проект проходить у Кіровоградському державному педагогічному університеті та Харківському національному університеті за сприяння фонду розвитку українських ЗМІ Посольства США в Україні. Організатори проекту – Кіровоградський та харківський осередки «Фундації Регіональних Ініціатив».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12990
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сашко
5991 дн. тому
Ой. Аж не очікував побачити тут відгуки учасників. Радісно, що читають телекритику. А якщо конкретно, то дуже дякую. Ми дійсно старалися. І тренери в проекті старалися. І ви, як учасники старалися... Усі колективно дуже добре постарались і вийшов гарний такий собі успішний журналістський освітній проект. Думаю над тим, щоб прикрутити на нашому сайті гостьову книгу. Щоб ви могли висловлюватися і там. :) До наступних проектів. А вони будуть!
іще одна учасниця
6000 дн. тому
Таке буває лише раз у житті. Усе дуже сподобалося, вражень і позитиву купа. Після 2-х тижнів тренінгів залишилося не лише багато спогадів та інформації в голові, а ще й безліч гарних друзів, з якими мені вдалося стати трохи ближчими :) Ще раз дякую організаторам!
учасниця*2
6000 дн. тому
так-це дійсно кльовий проект. Стільки дізнаєшся нового і цікавого про свою професію! Просто супер!
учасниця
6008 дн. тому
беру участь у подібному проекті вперше. вражень - купа!! дякую всім тренерам і організаторам (Сашко - ти молодець!!) - це були класні два тижні! здається, такого масиву корисної інформації, як за оці тренінги, не дізнаєшся за весь період навчання. дааа.. і хто б міг подумати, шо я спершу не хотіла брати участь у "МФ"??
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду