Росії цифрове мовлення коштуватиме $1,6 млрд

12 Листопада 2007
29821
12 Листопада 2007
17:29

Росії цифрове мовлення коштуватиме $1,6 млрд

29821
Росії цифрове мовлення коштуватиме $1,6 млрд
Про це повідомив генеральний директор компанії «Російська телевізійна й радіомовна мережа» Геннадій Скляр. За його словами, які цитує ЛІГАБізнесІнформ із посиланням на РІА «Новости», телецентр «Останкіно» вже готовий перейти на цифровий стандарт мовлення, а обсяг інвестицій для виконання програми, за оцінкою Геннадія Скляра, має становити близько 1 мільярда 600 мільйонів доларів США або 40 мільярдів російських рублів. Геннадій Скляр зазначив, що у другому кварталі 2008 року має бути затверджена відповідна Федеральна цифрова програма(ФЦП). Гроші, передбачені ФЦП, будуть спрямовані на наведення порядку у чинній інфраструктурі телерадіомовної мережі, розміщення цифрових передавачів, створення системи супутникового мовлення нового покоління, системи супутникового радіомовлення та закупівлю цифрових декодерів для населення. 
 
Україна вступила у цифровий процес від підписання минулого року міжнародної угоди «Женева – 2006». Торік було проведено експеримент на впровадження «цифри», коли Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала ліцензії на цифрове мовлення чотирьом телерадіоорганізаціям. Згідно з проектом цільової державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні, українська «цифра» коштуватиме близько 600 мільйонів доларів (2,934 млрд грн.). Тим часом голова Нацради Віталій Шевченко відзначає, що  впровадження цифри в Україні під загрозою. Основною причиною гальмування програми є конкуренція двох відомств – Нацради з питань телебачення та радіомовлення та Мінтрансзв’язку – за координацію програми, а також розходження щодо стандарту впровадження – MPEG 2 чи MPEG 4. 
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29821
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
6017 дн. тому
Ніяких розходжень щодо стандарту нема: всім зрозуміло, що використовуватись буде MPEG-4. Все інше - спекуляції і нічого більше.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду