Офіційні витрати на політрекламу на виборах-2007 перевищили півмільярда гривень

9 Листопада 2007
17395
9 Листопада 2007
11:13

Офіційні витрати на політрекламу на виборах-2007 перевищили півмільярда гривень

17395
Офіційні витрати на політрекламу на виборах-2007 перевищили півмільярда гривень

Згідно з даними Центральної виборчої комісії офіційні витрати на рекламу партій і блоків на виборах 2007 склали 582 млн. грн. ($115,25 млн.).

Лідирує за витратами Партія регіонів ($43 млн.), за нею йдуть НУНС ($22,4 млн.), БЮТ ($21,2 млн.) і Блок Литвина ($7,72 млн.). Партії, що не пройшли до парламенту, затратили в сумі $21 млн, пишуть "Экономические известия".

Сумарний заробіток ЗМІ на цих виборах склав $78 млн. З них $70 млн. припадає на телевізійну рекламу, $5 млн. – на зовнішню і $3 млн. — на рекламу в пресі.

"Ці доходи прозорі, як скло",— каже Олександр Богуцький, генеральний директор каналу ICTV.

Експерти з ним згодні, але в той же час вважають, що значні суми залишилися в тіні.

Андрій Шевченко, екс-глава парламентського комітету зі свободи слова, раніше заявляв, що центральний український канал на прихованій політичній рекламі може заробляти до $1 млн. на тиждень.

На його думку, загалом, на замовних матеріалах і гостьових студіях телеканали заробили не менше $40 млн.

Учасники ринку зовнішньої реклами свої заробітки озвучують дещо розпливчасто.

"Орієнтовно наші показники становили до $5 млн.",— заявив Костянтин Головінський, директор по зв'язках із громадськістю компанії BigBoard.

В радіоефірі становище ще більш заплутане. Жодна компанія не провела дослідження про долю політичної реклами в радіоефірі, яка становила в період виборчої кампанії не менше 50% рекламного мовлення.

Укранська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17395
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду