ТПУ вимагає від «Дзеркала тижня» вибачень. «ДТ» не згодне

7 Листопада 2007
38523
7 Листопада 2007
16:15

ТПУ вимагає від «Дзеркала тижня» вибачень. «ДТ» не згодне

38523
ТПУ вимагає від «Дзеркала тижня» вибачень. «ДТ» не згодне

Тендерна палата України вимагає офіційних спростувань від газети «Дзеркало тижня» за публікацію в номері від 15-21 вересня матеріалу про діяльність ТПУ, де її роботу названо «імітацією». Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова ТПУ Володимир Лаба, передає «proUA».

За його словами, 30 жовтня Печерський районний суд Києва спростував звинувачення, які були поширенні «ДТ» стосовно діяльності ТПУ. Тому, зіслався Лаба на рішення суду, ТПУ вимагає офіційних спростувань. Він, зокрема, звинуватив «ДТ» у публікації «цинічних матеріалів» щодо ТПУ, які, за його словами, є на користь певним представникам газети, та назвав це «зведенням рахунків з ТПУ».

Лаба заявив, що критичні статті почали з’являтись у виданні після того, як ТПУ викрила махінації у сфері держзакупівель в міністерстві оборони. Зокрема він вважає зацікавлених у таких статтях Юлію Мостову та Світлану Нєжнову, яка до 2006 року очолювала Департамент координації державних закупівель при Мінекономіки. За словами Лаби, публікація у виданні подібної статті коштує 10- 15 тисяч доларів.

Крім того, Лаба нагадав, що в публікації журналіста Андрія Марусєва від 15 вересня йдеться роботу ТПУ названо «імітацією», за якою приховані розкрадання держкоштів. За словами Лаби, написане не підтверджено реальними фактами. Матеріал, за його словами, є «відверто цинічним» та «наклепницьким».

У свою чергу, присутній на прес-конференції представник газети, оглядач Юрій Сколотяний звинуватив ТПУ в тому, що вона поширює рішення Печерського суду, яке ще не набуло чинності. «Ми вважаємо це рішення відвертою казуїстикою», - зазначив Сколотяний і додав, що жодних претензій щодо суті опублікованого насправді в ТПУ немає. Він повідомив також, що «Дзеркало тижня» має намір оскаржувати це рішення та збирається подавати зустрічний позов на ТПУ.

Нагадуємо, раніше ТПУ звинуватила «Дзеркало тижня» в тому, що «майже в кожному номері цієї газети виходять 1-2 матеріали, що мають на меті дискредитацію громадського контролю в сфері державних закупівель та Тендерної палати України».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
38523
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду