Президент хоче перевести Одеську область на цифрове телебачення

7 Листопада 2007
14382
7 Листопада 2007
11:44

Президент хоче перевести Одеську область на цифрове телебачення

14382
Президент хоче перевести Одеську область на цифрове телебачення

Президент України Віктор Ющенко вважає, що керівництво Одеської області спільно із структурами Міністерства транспорту і зв`язку та іншими відомствами має найближчим часом вирішити проблему переходу на цифрове телерадіомовлення.

Як повідомляє УНІАН, про це глава держави заявив на робочій нараді з питань стратегії розвитку південних регіонів Одеської області, яка пройшла сьогодні на прикордонній заставі у Вилковому.

За його словами, 2008 рік має стати початком цієї важливої роботи на півдні Одеської області. Віктор Ющенко зазначив, що такі проекти вже стартували в Закарпатській і Львівській областях.

Глава держави обгрунтував необхідність «невідкладного переходу на цифрове мовлення тим, що населення Ренійського, Ізмаїльского районів, а також міста Вилкове не може приймати безпосередньо сигнали українських теле- і радіостанцій».

Потужніші високочастотні антени Румунії і Молдови в цих прикордонних районах перебивають сигнали вітчизняних станцій, тому слухати радіо і дивитися українські телепередачі люди можуть тільки за допомогою ретрансляторів.

Тим часом, нагадав Ющенко, Україна ратифікувала Конвенцію з прикордонного телерадіомовлення, згідно з якою держави мають встановлювати низькочастотні передавачі в своїх прикордонних районах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду