Телесюжет ICTV про неякісні ліки спричинив дискусію в медичній галузі

6 Листопада 2007
13844
6 Листопада 2007
12:04

Телесюжет ICTV про неякісні ліки спричинив дискусію в медичній галузі

13844
Телесюжет ICTV про неякісні ліки спричинив дискусію в медичній галузі

Журналісти програми «Максимум в Україні» переконані, що їхній сюжет про неякісні ліки спричинив дискусію в медичній галузі. Першого листопада в ефірі програми вийшов матеріал Олександра Ільїних про препарат «Сукрим», заборонений приписом Держінспекції з контролю за якістю лікарських препаратів. Зокрема, «Сукрим» заборонено через нестерильність, однак ці ліки й надалі використовують у пологових будинках України для лікування недоношених немовлят. Журналісти програми отримали свідчення про загибель деяких малюків, яким вводили цей препарат.

Програма мала непогані рейтингові показники в цей день: рейтинг 2,32%, частка 5,86% (частка ICTV 1 листопада – 6,49 %).

На думку ведучого програми «Максимум в Україні» Олександра Ільїних, саме сюжет програми спричинив суспільну дискусію. Адже після його виходу 5 листопада керівник Управління материнства, дитинства та санаторної справи МОЗ України В. Бондаренко та головний неонатолог МОЗ України, президент Асоціації неонатологів України Олена Сулима провели прес-конференцію на тему: «Чи захищені наші діти від небезпечних ліків? Застосування нестерильного препарату Сукрим для недоношених дітей».

 

 

 

P.S. Після публікації цієї новини у редакцію звернувся протоієрей Олекса Петрів, зауваживши, що цю проблематику висвітлювали також СТБ і «1+1». Панотець Петрів готовий надати додаткову інформацію з цієї теми журналістам, які досліджують тематику неякісних ліків. Його адреса є в редакції.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13844
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кутепів (старший)
6037 дн. тому
Ну молодці, молодці. Піймали правильну хвилю? Формулювання "Журналісти програми (...) переконані, що саме через їх сюжет сталося (...)" таки працює? Да, ми це ще три тижні тому зрозуміли))) Та ладно, без образ. Я радий, що проекти такого штибу як "Максимум в Україні", "За Вікнами" та "Критична точка" мають відголос і конкретну реакцію державних установ і організацій. Нарід, ми робимо спільну справу. Головне - не "падліть" одне одному. Так же?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду