Апеляційний суд: КС не повинен відповідати, які ЗМІ він заснував. Рішення оскаржуватиметься у Вищому суді

31 Жовтня 2007
27658
31 Жовтня 2007
15:10

Апеляційний суд: КС не повинен відповідати, які ЗМІ він заснував. Рішення оскаржуватиметься у Вищому суді

27658
Апеляційний суд міста Києва підтвердив рішення Адміністративного суду.
Апеляційний суд: КС не повинен відповідати, які ЗМІ він заснував. Рішення оскаржуватиметься у Вищому суді
Апеляційний суд м. Києва залишив у силі рішення Адміністративного суду щодо того, що Конституційний суд не зобов’язаний відповідати на інформаційні запити. Як уже повідомляла «ТК», апеляційну скаргу за цим позовом подавала юрист Інституту Медіа Права Тетяна Родіонова.
 
Адвокат Андрій Нечипоренко (адвокатська компанія «Наталія Субота і партнери»), який представляє інтереси позивачки, заявив: «З матеріалів справи очевидною є неправомірна відмова Конституційного Суду у наданні інформації, і це простежувалося в ході усього судового розгляду. Склалося враження, що суд апеляційної інстанції просто побоявся виносити рішення проти Конституційного Суду».
 
Нагадаємо, Тетяна Родіонова звернулася з адміністративним позовом до Конституційного суду України через відмову останнього надати відповідь на інформаційний запит. Юрист запитувала, засновником та співзасновником яких ЗМІ є Конституційний суд і яку суму закладено у бюджеті цієї установи на 2005 рік для їх фінансування.
 
Конституційний суд відмовив у наданні запитуваної інформації. Підстава, зазначена у повідомленні, – установа не розглядає інформаційні запити та не дає на них відповідей. На думку юристів, відмова Конституційного суду у наданні запитуваної інформації є незаконною, оскільки дія Закону України «Про інформацію» поширюється на всі органи державної влади, в тому числі й на Конституційний суд України.
 
Як повідомляє Інститут Медіа Права, рішення Апеляційного суду буде оскаржено до Вищого адміністративного суду України.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27658
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду