Про Платона на кухні

30 Жовтня 2007
16196
30 Жовтня 2007
09:53

Про Платона на кухні

16196
Про Платона на кухні
Є в мене мрія. Мріється мені, що жовта журналістика залізе якось на кухню, а там сидять у бігудях Ганна Герман з Іриною Білик і одна одній Платона цитують. Ну, не хочете Герман і Білик, то нехай Нестор Шуфрич із Павлом Зібровим у трусах розучують симфонію Баха. Аби не лише жовту цікавість задовольнити, а ще й на душу щось лягло. І поки я собі так мріяв, на Новому каналі програмка почала виходити - «TV Таблоїд» називається.
 
А за пару днів після прем’єри цієї програмки мені один знайомий фотку прислав – ніби з газети. Там Юлія Тимошенко залазить на стілець, можливо, для виступу перед мітингувальниками. І так вдало для фотографа ніжку піднімає, що іще трохи, і камера би просто під сукню «жінці з косою» зазирнула. Але за якийсь міліметр до жаданого камера зупинилась, і всім спраглим потаємних подробиць читачам тієї газети лишилося тільки слинки ковтати.
 
Тож я ще раз переконався, що нічого випадкового в цьому світі не буває. Бо та Юлина фотка – неначе метафора програми, яку Новий канал робить разом із жовтим додатком до респектабельної «Української Правди» - Інтернет-виданням «ТаблоID». Сайт каналу цілком справедливо пише в анонсі до цієї програми що ведучі Вадим Ярошенко, Оксана Гутцайт та Михайло Шаманов «розкажуть і покажуть вам те, що не встигли, не змогли чи не схотіли показати у традиційних випусках новин: політики, VIP-персони, бізнесмени, представники шоу-бізнесу та герої світських хронік – зблизька, та те, що вони роблять – під мікроскопом».
 
Читач, звісно, здогадався, що не про те мова, хто, де і скільки вкрав чи приватизував, а саме про кухню й бігуді їхні. Але телевізійна камера зупиняється за кілька міліметрів до того, як телевізійників могли б справедливо звинуватити у занадто глибокому засуванні свого носа у приватне життя об’єктів їхньої уваги. Як сказали б серйозні люди, в них наявне почуття міри. При цьому автори застосували цілком нетрадиційний підхід: купа розмаїтої інформації, яка дуже швидко змінюється, так само, як ведучі та манера її подання. Це створює особливий драйв – якийсь своєрідний інформаційний коктейль.
 
Не знаю, як естрадні зірки, але ніколи не думав, що політики такі наївні. Боюся, об’єкти уваги програми навіть не підозрюють, що краще б до них у ліжко зазирали, чи в туалет, і розповідали про це пафосно, з надутими від серйозності щоками. Бо ж ота іронія, з якою автори «TV-Таблоїду» про них, політиків, розповідають, робить їх такими кумедними, що ти зовсім перестаєш їх боятись. А коли їх не боятимуться, то хто ж їм красти дозволить? Хто ж із громадян слухатиметься їхніх указівок, спрямованих на захист їхніх, політиків, інтересів? У мене навіть виникла асоціація з кінокомедіями Леоніда Гайдая. Бо анти совкова і зовсім не політична іронія «Діамантової руки» або «Операции ЬІ», врешті-решт, почала розвалювати радянський лад, узявшись до знищення його в наших мізках.
 
Щоправда, за пару днів задоволення від драйвовості «TV-Таблоїду» в мене дещо потьмяніло. Напружився я, намагаючись пригадати, про що ж та програма була – і не зміг. Щось таке в голові крутиться: про підтяжки шкіри, про те, хто кого як у кулуарах обзиває, і тому подібне. Оце й усе! А мені здається, що навіть у жовтизну можна вставити не лише те, хто з ким спить, хто які туфлі взуває і хто які зубочистки за скільки сот баксів за штучку використовує. Бо ж герої «TV-Таблоїду» не лише з туалетним папером мають справу, але й паперові книжки читають. Дехто з них має вельми специфічні інтереси, наприклад, Сергій Тарута старожитності збирає, а хтось із депутатів - прізвища не пам'ятаю - старовинні автомобілі реставрує. А чи варто обмежуватись тільки політиками та естрадними зірками? Є у нас ще й письменники цікаві, науковці, артисти, в яких також чимало всякого в житті відбувається. І якщо пошукати цю інформацію, подати її легко, то й програма вийде хоч і не важкою, але хоч із якимось змістовим навантаженням. Яке я вже точно не забуду за два дні після перегляду.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16196
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Світлана
5992 дн. тому
Програма класна. "Жовтизни" там немає - це факт. З таким же успіхом "жовтими" можна обізвати "Вечірній квартал" чи програму новин, де висвітлили "глибоко інтелектуального та інтелігентного" пана Добкіна. А те, що ведучі чи редактори дозволяють собі (і глядачам) посміятись над "сильними світу цього", зовсім не є погано. Навпаки-добре! Може вже досить нам боятись політиканів та мегазірок?? Вони не такі люди, як усі інші? Хто їх годує, шановні? Знову ми-народ. Так що цілком можемо над ними й посміятись. А ведучі, до речі, дуже харизматичні, веселі і щирі. Чого й вам бажаю.
6025 дн. тому
я вчера смотрела эту программу. программа полностью соответсtвует своему названию, и, как мне кажется, аудитории канала. поэтому с т.зрения маркетинга - все отлично.
looker on
6027 дн. тому
Итак, программа отвратительная. Мне пришлось бы сдохнуть со стыда, прочитав подобное о собственном проекте. Это не Таблоид. Это просто глупость. Электронный таблоид и с юмором, и с иронией, и с выдержкой жанровой. А телевизионный вариант на Новом - пошлятина. Увы.
lena
6027 дн. тому
Програма жахлива. Ведучі взагалі не зрозуміло звідки, що говорять, і навіщо їх аж троє, якщо там такенні паузи між їхніми текстами. Далі - сюжети. Я не говрю про теми, але тексти непрофесійні, сюжет змонтований на фотографіях і без синхронів. Що за халтура. І останнє , що мене обурило, і після чого я ніколи не ввімкну цю програму - це сюжет про Ольгу Буру. Як можна таке дати в ефір? Мені соромно, що Богуцький зявився в такому непрофесійному сюжету, журналістам і редакторам має бути соромно і перед Олександром, і перед друзями Олі і перед світлою пам'яттю про неї. А яка жахлива і веселенька була підводка після цього сюжету. Соромно, непрофесійно, дешево.
олег
6027 дн. тому
Програма цікава, але ведучі працюють не професійно. Кожен з ведучих працює окремо, алеж програма вимагає командної роботи і щоб ведучий перехвачував слово у іншого ведучого і дотримувалася динаміка ведення. Нажаль ведучі цього не демонструють а кожен з низ на своїй хвилі
таблоід
6028 дн. тому
тем і справді ще багато. а за таруту - дякуємо!
looker on
6028 дн. тому
... а еще Жерара Депардье называют по-свойски "Жорой", а еще экс-ведущая новостей пытается повилять бедрами, изображая девицу легкого поведения и все на фоне каких-то неестественных ведущих, пытаются хвалить и даже поддерживать(!). Идея неплохая - реализация - непрофессиональная, и вообще - ниже плинтуса. Стыдно, товарищи! :) Если честно, недоделка какая-то глупая, вызывает неприятные ощущения и жалость к "творцам".
looker on
6028 дн. тому
Если честно, то меня беспокоит то, что программы в которых "по приколу" говорят о взорванном доме в Днепропетровске, в которых подсмеиваются над тем, в какую сторону "носит чубчик" Президент страны, а потом говорится, что Президент-де "честный и порядочный человек" в конце сюжета...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду