У Тернополі міліціонери побили і пограбували журналіста

25 Жовтня 2007
27077
25 Жовтня 2007
15:03

У Тернополі міліціонери побили і пограбували журналіста

27077
У Тернополі міліціонери побили і пограбували журналіста
Незалежна Медіа-профспілка України вимагає притягти до відповідальності винних у побитті голови Медіа-профспілки у Тернополі, кореспондента всеукраїнської газети «Точка ОПОРИ» Ігоря Сцібайла. Його побили вночі з 19 на 20 жовтня коло тернопільського молодіжного центру «Лас Вегас» двоє чоловіків у штатському, один з яких показав посвідчення оперуповноваженого карного розшуку Олега Могили. Після цього журналіста відвезли у Тернопільське міське відділення міліції №2.
 
Міліціонери вилучили в журналіста всі речі, і, не склавши протоколу, помістили його у камеру. За словами Ігоря, серед вилучених речей були два мобільних телефони, МР3 –плеєр, гаманець з банківськими картками, 451 гривню готівкою, посвідчення члена Національної спілки журналістів України та Медіа-профспілки.
 
Вранці 20 жовтня, коли журналіст почав вимагати, щоб його звільнили, двері камери відчинив капітан Кравчук, який повідомив, що Сцібайла затримано за підробку документів. Коли Ігор почав протестувати, капітан Кравчук особисто ударив журналіста в груди, сказавши: «Сиди тихенько, доки не отримав ще».
 
Близько 11.30 у суботу міліціонери відпустили Ігоря Сцібайла, віддавши йому частину речей. Правоохоронці не повернули мобільний телефон NOKIА з номером LIFE 8 (063) 316-15-15 та 300 гривень готівки. На прохання повернути відсутні речі, працівники міліції сказали, що їх не було, і попросили розписатись у протоколі повернення речей, який уже був складений.
 
Коли ж Ігор відмовився, його перевезли до Тернопільського міського відділення міліції №1. «Там я зустрівся з начальником відділу паном Лукою, який відпустив мене з відділення», – каже Ігор. Після цих подій Ігор Сцібайло звернувся із заявою до тернопільської міської та обласної прокуратур, у якій вимагає вжити заходів щодо грубого порушення прав людини з боку працівників міліції.
 
Зараз Ігор перебуває в тернопільській обласній лікарні у відділенні нейрохірургії. У журналіста паморочиться голова, а лікарі встановили попередній діагноз – струс мозку.
 
Завтра в Тернополі, у приміщенні Тернопільського прес-клубу о 12.00 відбудеться прес-конференція за фактом побиття журналіста.
 
Контактна особа – керівник прес-клубу Тетяна Тарасенко, тел..: 8 (098) 478-04-64.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27077
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lutsk
5558 дн. тому
У нас в Луцьку начальник міськвідділу Крохмаль, ще міг журналіста затримати на декілька днів. У мого знайомого працівники міліції вкрали мобільний телефон та гаманець, а коли звернувся в прокуратуру то повернули телефон, але відкрили проти нього кримінальну справу. Ось така у нас міліція(менти паршиві)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду