Склад Комітету ВР із питань свободи слова та інформації у VI скликанні істотно зміниться

19 Жовтня 2007
16781
19 Жовтня 2007
09:33

Склад Комітету ВР із питань свободи слова та інформації у VI скликанні істотно зміниться

16781
Склад Комітету ВР із питань свободи слова та інформації у VI скликанні істотно зміниться
Зважаючи на дані протоколу Центральної виборчої комісії від 15 жовтня 2007 року, склад комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації 6-го скликання, в порівнянні з минулим, зміниться майже на половину.
 
З колишніх членів комітету свободи слова, що пройшли до Верховної Ради 6-го скликання, до нового комітету швидше за все потраплять – від Партії регіонів Олена Бондаренко та Володимир Ландік, від Блоку Юлії Тимошенко – Андрій Шевченко, Степан Курпіль та Микола Баграєв, від Комуністичної партії – Олександр Голуб, від блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» – Ольга Герасим’юк. Проте, є вірогідність, що остання братиме участь в іншому комітеті. Таким чином, у Комітеті свободи слова будуть вакансії для 5-6-ти осіб. На ці посади першочергово претендуватимуть Блок Литвина та блок «Наша Україна – Народна Самооборона», крім того, потенційно захочуть підкріпити свої сили Комуністична партія та Партія регіонів.
 
Серед імовірніших кандидатів від блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» можна назвати Ірину Геращенко (президент ІА «УНІАН») та Володимира Ар’єва (директор ТОВ «Студія «Зміна»). Найбільш адекватна кандидатура додаткового представника у комітеті від Комуністичної партії (за умови, якщо КПУ матиме відповідну квоту) – Світлана Шмельова (редакторка газети «Київський вісник»). Передбачити, кого можуть запропонувати Партія регіонів та Блок Литвина, які складаються переважно з інженерів, аграріїв, юристів та економістів, наразі складно.
 
Загалом же, до Верховної Ради України 6-го скликання, відповідно до згаданого протоколу ЦВК, потрапляє 14 журналістів та декілька представників медіасфери. Партія регіонів представлена лише одним журналістом – Ганною Герман. За інформацією «ТК», саме пані Герман у разі, якщо коаліція БЮТ і НУ-НС буде сформована, і якщо посада голови Комітету з питань свободи слова та інформації буде віддана опозиції, на неї претендуватиме саме пані Герман.
 
Блок Юлії Тимошенко має в своєму складі 5 журналістів – це Андрій Шевченко (голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації 5-го скликання), Андрій Шкіль (президент Фонду україно-європейських ініціатив), Степан Курпіль (директор з питань стратегії ЗАТ «Видавничий дім «Високий замок»), Олександр Абдулін, Олена Шустік (директор ТОВ «Українська правничо-консалтингова кампанія»).
 
У блоці «Наша Україна – Народна самооборона» представлені 6 депутатів-журналістів: Ольга Герасим’юк, Володимир Ар’єв (директор ТОВ «Студія «Зміна»), Іван Сподаренко, Ірина Геращенко (президент ІА «УНІАН»), Кирило Куликов, Микола Кульчинський (редактор газети «Наше слово»). Комуністична партія має у своїх лавах лише двох журналістів – Олександра Голуба та Світлану Шмельову (редакторка газети «Київський вісник»), Блок Литвина – жодного.
 
Окрім журналістів, до нового складу парламенту потрапляє Едуард Прутнік (Партія регіонів) – нинішній голова Держкомтелерадіо, Микола Томенко (БЮТ) – голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації 4-го скликання, Юрій Стець (ТРК «НБМ») та Олег Шевчук – директор Інституту інформаційного суспільства.
 
Інститут Медіа Права
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16781
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду