Російські «правозахисники» вимагають суду над організаторами виставки «Соц-арт»

16 Жовтня 2007
24679
16 Жовтня 2007
09:29

Російські «правозахисники» вимагають суду над організаторами виставки «Соц-арт»

24679
Російські «правозахисники» вимагають суду над організаторами виставки «Соц-арт»

Представники громадськості закликали державне керівництво Росії «терміново відкликати» виставку «Соц-арт. Політичне мистецтво в Росії», що яку везуть до Франції, і притягти її організаторів до кримінальної відповідальності за «порнографічний зміст» деяких картин і «розпалювання міжрелігійних конфліктів». Про це повідомляє Кореспондент.Net із посиланням на РИА Новости.

Як повідомив директор Міжрегіональної громадської правозахисної організації Центр народного захисту і координатор руху Народний собор Олег Кассин, відповідні заяви він направив  російському керівництву і генеральному прокуророві.

 
«З метою уникнення міжнародного скандалу, в результаті якого може бути підірваний імідж Росії, завдано серйозного удару репутації нашої країни, прошу сприяти терміновому відкликанню виставки назад до Росії для з'ясування всіх обставин її формування і ретельнішої підготовки експозиції із залученням для цих цілей висококласних спеціалістів-мистецвознавців», - сказано в заяві.
 
На  виставці, проведеній Державною Третьяковською галереєю в Москві протягом  лютого-березня цього року в рамках 2-ої Бієнале сучасного мистецтва, були картини, «які ображали суспільну мораль,»твори» відверто порнографічного характеру, що пропагують статеві збочення».
 
«Також серед виставлених на експозиції «робіт» були «твори», що розпалюють і міжрелігійну ворожнечу. До таких належить, наприклад, картина Трійця групи Сині носи, що зображає Пушкіна, Путіна і Ісуса Христа», - сказано в заяві.
 
У зв'язку з цим, представники громадськості просять притягти організаторів виставки до кримінальної відповідальності.
 
Раніше міністр культури Олександр Соколов закликав не допустити вивезення з Росії для участі у виставці частини експонатів. В першу чергу, мова йшла про роботи дуету Сині носи. На думку міністра, твори цих авторів «ганьблять Росію».
 
Експозицію можна подивитися в Парижі в La Maison Rouge з 21 жовтня по 20 січня.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24679
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду