Розпочалися обміни між львівськими та дніпропетровськими журналістами

2 Жовтня 2007
9659
2 Жовтня 2007
18:47

Розпочалися обміни між львівськими та дніпропетровськими журналістами

9659
Розпочалися обміни між львівськими та дніпропетровськими журналістами

Наприкінці вересня Дніпропетровщину відвідала група львівських журналістів, котрі представляли «малу» пресу та локальні медіа, повідомляє «Громадський простір» з посиланням на Центр інформаційних досліджень та ресурсних послуг «Меридіан».

 

Як повідомляється, львів’яни прибули до Західного Донбасу, щоб ознайомитися із функціонуванням місцевого медіаринку та започаткувати інформаційну співпрацю із колегами по перу. Журналісти із львівських місцевих районних газет, місцевого телеканалу та однієї із провідних газет Львова мали змогу відвідати у Дніпропетровську «Днепр вечерний» та побувати у «гостях» газети «Популярные ведомости»(м. Павлоград).

 

Зустрічі відбулися у межах медіапроекту Центру інформаційних досліджень та ресурсних послуг «Меридіан» (м. Львів) за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства Сполучених Штатів Америки. Ініціатива є складовою розвитку мережі інформаційного партнерства журналістів регіональної преси «Схід-Захід» Центру інформаційних досліджень «Меридіан».

 

«Це перший візит львівських журнаістів до Західного Донбасу у такому форматі, - розповідає керівник медіапроекту журналістських обмінів,голова правління Центру інформаційних досліджень «Меридіан» Олександр Лавринович. - Взагалі, можна говорити про інформаційний прорив між поділеними політиками Сходом, Півднем і Заходом України. Ці зустрічі відбулися за взаємного зацікавлення та позаполітичних ініціатив обидвох сторін – львівських та дніпропетровських журналістів. Вже давно назріла необхідність пізнати одне одного, побачити гарний край, працьовитих людей, вивчити досвід вирішення місцевих проблем і, врешті, подолати інформаційний вакуум між важливими українськими регіонами: щоб у Дніпропетровську могли для себе відкрити Львів, а у Львові захоплюватися Дніпропетровськом».

 

Як зазначається, візит став можливим, завдяки старанням редактора павлоградської газети «Популярные ведомости», котрий організував программу зустрічей. Зустрічі відбулися у мерії Павлограда, де розглядалися питання розвитку міста та інвестиційного клімату у ході підготовки до «Євро-2012». Львів’яни ознайомилися із місцевою торгівельною маркою «Будмайстер» та іншими успішними підприємствами «малої» місцевості. На базі редакції «Популярних вєдомостей» відбувся журналістський круглий стіл, де розглядався досвід стратегічного розвитку редакції газети. Відбувся дієвий обмін думками і пропозиціями з приводу подальшої інформаційної співпраці між журналістами і редакціями.

 

Львівські журналісти із «районок» мали змогу порівняти досвід своїх східних колег із «малої» преси щодо розвитку газетного бізнесу в невеликих містах.

 

Наступний журналістський візит вже відбуватиметься на Львівщині. Гостями львів’ян стануть журналісти із Павлограда. Під час реалізації проекту передбачається обмін між журналістами із регіональних(місцевих) газет та ТРК.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9659
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Oleksandr
5822 дн. тому
Вам треба ще раз прочитати повідомлення :)
lera
6072 дн. тому
простите, а причем здесь ЗАПАДНЫЙ ДОНБАС, если речь идет о Днепропетровске???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду