Канадським спостерігачам погрожували в Маріуполі. 1 жовтня вони проведуть прес-конференцію

30 Вересня 2007
13868
30 Вересня 2007
21:30

Канадським спостерігачам погрожували в Маріуполі. 1 жовтня вони проведуть прес-конференцію

13868
Канадським спостерігачам погрожували в Маріуполі. 1 жовтня вони проведуть прес-конференцію

Трьом спостерігачам на виборах, представникам Конгресу українців Канади (КУК) грубо погрожували арештом у пункті видачі бюлетенів, який знаходився в підвальному приміщенні міської державної адміністрації міста Маріуполя (за межами ОВК № 48), повідомляє прес-служба Конгресу.

 

«Представники спостережної місії прибули до місця видачі бюлетенів у підвальному приміщенні держадміністрації. За попереньою інформацією у даному окрузі налічувалось 13 000 «двійників» у виборчому списку. Міжнародні спостерігачі не отримали підтверджуючих документів легітимності перенесення місця видачі бюлетенів ОВК № 48 до адміністрації.

Потім до приміщення увійшли близько 15 осіб, серед яких спостерігачі упізнали чоловіків, що перешкоджали їх роботі на дільниці у Маріуполі кілька днів тому. Також з цими особами був секретар мера, кандидат у депутати ВРУ, голова місцевого штабу Партії регіонів, який кричав на спостерігачів. Він наполягав, щоб залишилося тільки двоє спостерігачів і щоб вони відійшли углиб кімнати. Вважаючи це порушенням свої прав, спостерігачі продовжували працювати з увімкненою відеокамерою.

Декілька озброєних міліціонерів увійшли до приміщення ОВК, що суперечить виборчому законодавству» - говориться у повідомленні.

 

«Нас супроводжували і залякували, щоб ми не могли поспілкуватися з людьми на дільницях і зібрати потрібні дані,»- розповів Джерард Кеннеді, радник голови Ліберальної партії Канади, колишній міністр освіти Онтаріо.

 

Як повідомляється, одного з членів спостережної місії звинуватили у перешкоджанні роботи дільниці, але не затримали.

 

Незабаром прибули журналісти місцевого телебачення і почали зйомку, представляючи спостережну групу порушниками порядку на ОВК. Останні на камеру заявили про законність і неупередженість своїх дій.

 

Також повідомляється, що один із членів комісії «пошепки сказав, що бачив, як кур’єр заніс до ОВК додатково 2 500 бюлетенів, і їх додали до решти».

 

Того ж дня спостережна команда поїхала до маріупольської ДВК № 4, де одна з членів комісії сказала, що додаткових бюлетенів їм видали на 30% більше за встановлену кількість (2 %).

 

«Це найбільш жорсткі випадки, з тих, що сталися. Ми спостерігаємо, на нашу думку, факти потенційних фальсифікацій, а також зазнаємо залякувань при виконанні своїх обов’язків, - стверджує Дж. Кеннеді. – Хоча є інші дільниці серед тих, що ми відвідали, які працюють у нормальному режимі».

 

За підсумками спостереження 1 жовтня, у понеділок, о 12:00 у конференц-залі УНІАН за адресою вул. Хрещатик, 4 відбудеться прес-конференція на тему: «Висновки місії спостереження Конгресу українців Канади (КУК) за позачерговими виборами до Верховної Ради України-2007».

 

Експерти дадуть оцінку виборчому поцесу на основі спостережень, здійснених у 15 регіонах України. Йтиметься як про зафіксовані порушення при підготовці до виборів, так і про перебіг голосування. Висновки та свідчення плануєтсья проілюстровати відео- та фотоматеріалами.

 

У прес-конференції візьмуть участь: головний спостерігач Роман Хичій, президент КУК Орися Сушко та радник голови Ліберальної партії Канади Джерард Кеннеді.

 

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

 

Довідка: Місія Конгресу українців Канади є вже п’ятою за останні три роки спостережною місією КУК в Україні. За цей період більше тисячі українців з Канади працювали міжнародними спостерігачами під час президентських та парламентських виборів.

 

Мета і методи КУК декларуються наступним чином: «КУК не підтримує та не виступає проти жодного кандидата, політичної партії або коаліції. Його єдина мета - попередити неправомірне втручання у виборчий процес, забезпечити повагу виборчих органів до результатів виборів. КУК виконує зобов’язання допомагати Україні в процесі демократизації, і постійно співпрацює з канадським урядом для розвитку позитивних стосунків з урядом України».

 

Контактні особи:

Мирослава Олексюк,

канадський прес-секретар

Ольга Данченкова,

український прес-секретар

тел.: +38 067 344 57 63

E-mail: vybory2007ukraine@gmail.com

http://vybory2007ukraine.com.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13868
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду