Трьох алчевських журналістів не пустили в приміщення суду

30 Вересня 2007
29227
30 Вересня 2007
20:46

Трьох алчевських журналістів не пустили в приміщення суду

29227
Трьох алчевських журналістів не пустили в приміщення суду
У місті Алчевську Луганської області трьох журналістів не пустили до будівлі міського суду. Про це повідомляє Координаційний центр допомоги журналістам під час виборів із посиланням на голову Алчевської незалежної медіа-профспілки Юрія Гукова.
 
Журналісти Богдан Бондаренко («Дзеркало тижня»), Дмитро Карнаухов (газета «Взгляд») та Юрій Гуков приїхали до Алчевського міського суду для того, аби отримати інформацію про кількість заяв від громадян. Але голова суду Валерій Долматов у грубій формі вигнав їх із будівлі суду, що є серйозним порушенням прав журналістів.
 
В Апеляційному суді Луганської області, куди юристи Координаційного центру звернулись по роз’яснення, пояснили, що існує порядок, згідно з яким, потрапити на територію суду можна лише з дозволу голови суду; останній начебто має право навіть не допустити у суд журналістів.
 
Співробітники ЗМІ тимчасово покинули судовий орган, але мають намір повернутись і отримати інформацію, яка їх цікавить, а у разі повторної відмови продовжать відстоювати свої права.
 
Галина Ширшик, Тетяна Котюжинська, Координаційний центр допомоги журналістам під час виборів
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29227
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду