Дебати без мильної опери

21 Вересня 2007
20123
21 Вересня 2007
16:05

Дебати без мильної опери

20123
Дебати без мильної опери

Певне, генеральний директор каналу ICTV Олександр Богуцький вирішив відпочити від сварок із підступним Савіком Шустером і порадувати глядачів власною появою в ефірі. У четвер, о 21.50, на ICTV стартував спецпроект «Дебати-2007». «У цій громадсько-політичній програмі телеканал надає можливість лідерам партій виступити в ефірі з конструктивною полемікою, а глядачам - ближче пізнати тих, за кого нам усім незабаром доведеться голосувати», - йдеться на сайті каналу.

 

Богуцький виявився чоловіком мирним, так само, як і учасники дебатів – націоналістична партія «Свобода» на чолі з Олегом Тягнибоком та Партія вільних демократів на чолі з мером Черкас Сергієм Одаричем. Ми вже відвикли від таких дебатів. Особливо на тлі «Свободи слова», де учасники часто сваряться, як баби на базарі. А тут видавалося, що ще трохи, і дві політичні сили зіллються в одне ціле. Ну, звісно, вони трохи погиркали одна на одну, але після «Свободи слова» їхні гиркання виглядали, як мирна бесіда друзів, які давно не бачились і діляться спогадами про те, як жили весь цей час. Та при цьому обійшли всі темні плями у своїх біографіях: не згадали ні антисемітизму Тягнибока, ні того, як один із лідерів вільних демократів Дмитро Видрін на минулих президентських виборах сходив рубанути грошенят до лідера Партії регіонів.

 

Як там хто, а автор цих рядків, хоч і любить попліткувати про минуле наших політиків, та все одно від цього всього в нього вже зуби болять. Цікавіше було б почути розмову по суті виборчих програм, і саме така балачка відбулась у студії ICTV під керівництвом Олександра Богуцького.

 

Гадаю, що справа не лише у твердій руці ведучого, а ще й у форматі програми. Вона має дуже жорсткий регламент і просто не залишає часу на просторікування. Почнеш патякати не по темі – не встигнеш викласти пункти своєї програми. Тож мусиш говорити коротко, по суті справи. До речі, на відміну від дебатів «По суті» на «1+1», де часто говорять багато і не дуже зрозуміло.

 

Але сумнів у мене виник із приводу рейтингу програми. Адже опитування показують, що виборця абсолютно не цікавлять програми політичних сил, які беруть участь у перегонах. Мабуть, тому, що електорат звик: після закриття дільниць виконувати свої програми ніхто не збирався і не збирається. Тому всі балачки політиків виборець сприймає не як програму свого майбутнього життя, а як мильну оперу, де графиня Юлія свариться з князем Віктором, але в кінцевому підсумку все закінчиться добре: вони помиряться. Покохають одне одного й одружаться. Тому автор цих рядків підозрює, що концентрація виключно на виборчих програмах навряд чи збільшить кількість її глядачів – про це ж свідчать і результати вимірювань.  Усе ж там мають існувати й елементи мильної опери.

 

Юрій Луканов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20123
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
edaoogo
5573 дн. тому
spanking tube belt spanking
PRESSMAH
6065 дн. тому
Пока Пинчук спаивал Квасьневского Богуцкий поливал помоями зробленими на свій розсуд надеюсь немногочисленных зрителей свого доморощеного шоу
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду