Нацрада спростовує звинувачення Олени Бондаренко у впливі на розміщення політреклами

13 Вересня 2007
28924
13 Вересня 2007
17:02

Нацрада спростовує звинувачення Олени Бондаренко у впливі на розміщення політреклами

28924
Нацрада спростовує звинувачення Олени Бондаренко у впливі на розміщення політреклами

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко вважає безпідставними закиди кандидата у депутати від Партії регіонів Олени Бондаренко, які прозвучали 13 вересня під час прес-конференції ПР «Чесні вибори під загрозою: тиск на конституційні органи влади, використання адмінресурсу, правопорушення в медіасфері». Пані Бондаренко звинуватила Нацраду у сприянні розміщенню на телебаченні політичної реклами, що суперечить чинному законодавству. «Задовго до початку виборчої кампанії Національна рада широко інформувала громадськість, що в питаннях участі ЗМІ у виборчій агітації не виконуватиме жодних регулюючих функцій (за винятком випадків звернення виборчих органів із приводу виявлених фактів порушень виборчого законодавства), тим паче – не братиме участі в розміщенні агітаційних роликів і не буде оцінювати їхнього змісту», - йдеться в повідомленні прес-служби Нацради. «Національна рада разом із Центральною виборчою комісією сприяла створенню Незалежної експертної ради з питань мас-медіа, до складу якої увійшли 14 авторитетних фахівців медіасфери та юриспруденції, і рекомендувала телерадіокомпаніям в усіх складних випадках ведення агітаційної кампанії у ЗМІ керуватися висновками цієї ради. Свою позицію Національна рада неодноразово доводила до відома ЦВК та громадськості, запевняючи в неухильному дотриманні принципу відмежованості від політичних справ і невтручання в перебіг виборчого процесу», - наголошують у Національній раді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду