Заарештованого у справі Політковської чеченця катували

28 Серпня 2007
3713
28 Серпня 2007
12:06

Заарештованого у справі Політковської чеченця катували

3713
Заарештованого у справі Політковської чеченця катували

Заарештованого у справі про вбивство Ганни Політковської чеченця на допиті били пляшкою по голові, сьогодні, 28 серпня, пише Коммерсант із посиланням на адвоката підозрюваного Мурада Мусаєва.

 

За словами захисника, оперативники таким чином вибивали зізнавальні свідчення. "При цьому йому говорили, що ми тебе ще гладимо", - заявив Мусаєв. Арештованому чеченцеві, а також його двом братам уже висунуто звинувачення за статтею 105 УК РФ (Убивство).  

 

Слідство вважає, що середній із братів, юрист-початківець, організував убивство Політковської, а двоє інших його виконали. На місце злочину їх привіз інший чеченець, як зазначає видання, що "торгував на ринку рибою". Слідчі вважають, що затримані не мали ніяких особистих претензій до журналістки та її публікацій, а на вбивство вони погодилися за велику суму грошей.

 

У рамках справи Політковської також був заарештований підполковник московського УФСБ Павло Рягузов, який, як підозрює слідство, разом із трьома співробітниками МВС здійснював стеження за журналісткою, а потім передав інформацію кілерам-чеченцям.

 

Напередодні генпрокурор Юрій Чайка заявив, що у справі Політковської затримано десять осіб, "зокрема безпосередніх організаторів, співучасників і виконавців злочину". Замовник, за словами Чайки, знаходиться за кордоном, проте імені генпрокурор не назвав, сказавши лише, що це той, хто зацікавлений у "дестабілізації становища в країні та зміні конституційного порядку".  

 

Генпрокурор не став відповідати на запитання, чи він має на увазі Бориса Березовського. За словами самого підприємця, він не здивований подібними натяками. А його адвокат Андрій Боровков заявив, що у справі про вбивство Політковської Генпрокуратура його клієнтом "не цікавилася". Чайка не виключив, що вбивство журналістки пов’язане з убивствами першого замголови ЦБ Андрія Козлова і редактора російської версії журналу Forbes Пола Хлєбнікова.  

 

Проте адвокат колишнього голови правління ВІП-банку Олексія Френкеля, звинуваченого в організації убивства Андрія Козлова, Ігор Трунов заявив, що в справі серед замовників злочину немає осіб, що "проживають за межами Росії".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3713
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду