Генеральному директору Харківського ОТБ Зурабу Аласанії пропонують звільнитися за власним бажанням

20 Серпня 2007
6406
20 Серпня 2007
14:07

Генеральному директору Харківського ОТБ Зурабу Аласанії пропонують звільнитися за власним бажанням

6406
Генеральному директору Харківського ОТБ Зурабу Аласанії пропонують звільнитися за власним бажанням

Генеральному директору Харківського ОТБ Зурабу Аласанії запропонували звільнитися за власним бажанням:

   

«Я так понимаю, что совпали время и возможности. Мэр Харькова Михаил Добкин и секретарь горсовета Геннадий Кернес уже больше года  давят на Прутника с тем, чтобы меня уволить, а  тут еще и выборы подошли…», - так прокоментував ситуацію, що склалася, на прохання «Детектор медіа» Зураб Аласанія.  

 

 За словами Аласанії, формальним приводом для його звільнення стала ревізійна перевірка Держкомтелерадіо, яка виявила порушення Трудового законодавства: «Она проходила с очень большими нарушениями – четыре дня вместо десяти и выводы сделала забавные. Как вам такая формулировка: «Програмна політика Харьковської МТРК переважно спрямована на здобуття відповідного рівня конкурентоспроможності у вітчизняному медіа просторі, що іноді суперечить забезпеченню виконання першочергових завдань, які лежать в основі діяльності держаної телекомпанії,  визначеним правовим полем та дотриманням програмної концепції»? Выходит, что они [Держкомтелерадіо – ред..] наняли менеджера, который за два года вывел телекомпанию на конкурентный уровень, а теперь ставят ему это в упрек. После всего предложили мне уйти по собственному желанию, а я сказал: «Извините, такого желания у меня нет».

 

Однак, за словами Олександра Курдіновича, заступника голови Держкомтелерадіо, про звільнення Аласанії поки говорити передчасно. Пан Курдінович підтвердив сам факт перевірки Харківського ОТБ, зазначивши, що її результати для гендиректора компанії є невтішними, але якою буде реакція Держкомтелерадіо – чи то звільнення керівника ОТБ, чи якоюсь іншою, можна буде говорити лише за тиждень, наголосив пан Курдінович.  Також він категорично відкинув припущення, що причиною звільнення Аласанії є тиск мера Харкова Михайла Добкіна на однопартійця Едуарда Прутніка.

 

«Принаймні, мені про такий тиск нічого не відомо», - наголосив Курдинович, натоміть зазначив, що перевірка відбувалася за «неодноразовими зверненнями  трудового колективу», який звинувачує керівника ОТБ у «нерівній сітці в оплаті праці»: «Інформація про соціальну нерівність і стала причиною перевірки». 

 

На сьогодні на ОТБ працює 336 чоловік. За словами Аласанії, штат є роздутим у кілька разів, однак скорочення на ДП провести важко. Звинувачення в «нерівності щодо оплати праці» Зураб Аласанія не відкидає, обґрунтовуючи її «Положенням про розподіл комерційних доходів підприємства»: «Хто заробляє гроші на компанію, той отримує додатково до зарплатні 17% від зароблених коштів, хто ні – отримує тільки заробітну плату».     

 

Зураб Аласанія має намір захищати свої права в суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6406
Теги:
Читайте також
23.09.2010 10:42
Зураб Аласания
, для «Детектор медіа»
21 065
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду