Презентовано фестиваль на честь 200-річчя із дня народження Гоголя «ГОГОЛЬfest»

16 Серпня 2007
14530
16 Серпня 2007
15:06

Презентовано фестиваль на честь 200-річчя із дня народження Гоголя «ГОГОЛЬfest»

14530
Презентовано фестиваль на честь 200-річчя із дня народження Гоголя «ГОГОЛЬfest»

15 серпня у рамках Щотижневих посиденьок відбулася презентація концепції та повної програми проекту «ГОГОЛЬfest». Своїми враженнями та планами ділились Влад Троїцький, ініціатор і продюсер проекту, режисер, актор, художній керівник ЦСМ «ДАХ»; Юлія Валова, координатор проекту, представниця культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал»; а також режисер, драматург, лауреат «Золотої маски» та премії ЮНЕСКО Клім, який виступав як ідеолог проекту.


«ГОГОЛЬfest» - багатоетапний, розподілений у часі проект, присвячений 200-річчю з дня народження Миколи Васильовича Гоголя. Культурний захід розвиватиметься в чотири етапи, перший з яких відбудеться 7-14 вересня цього року в Києві й включатиме візуальну (виставки, конкурси і аукціон «ГОГОЛЬ.ПОРТРЕТ»), театральну (проект «Смерть Гоголя»), музичну (етно-джаз, етно-хаус та ін. вечірки) та літературну (круглі столи, читання) складові, а останній припаде на квітень 2009 року і стане першим Міжнародним фестивалем сучасного мистецтва.


У рамках першого і другого етапів передбачена «OPEN»-програма – це конкурси літературних есе та «ГОГОЛЬ.ПОРТРЕТ», присвячені творчості видатного письменника. Учасниками «OPEN» програми можуть стати усі бажаючі літератори та художники, яким не байдужа доля українського мистецтва.

 

 «Ми хочемо поступово вийти на Європейський рівень, зв'язуючись з іншими фестивалями, організовуючи фінансування, комунікуючи з журналістами не тільки України, а й закордонними телеканалами та друкованими ЗМІ», - сказав Влад Троїцький.

 

 За детальною інформацією звертайтесь на сайт фестивалю www.gogolfest.org.ua

 

Катерина Пінич, Таїсія Черницька, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14530
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду