Голова НСЖУ звернувся до Прем’єр-міністра з відкритим листом

9 Серпня 2007
14911
9 Серпня 2007
13:17

Голова НСЖУ звернувся до Прем’єр-міністра з відкритим листом

14911
Голова НСЖУ звернувся до Прем’єр-міністра з відкритим листом

Голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко звернувся до прем’єр-міністра України Віктора Януковича з відкритим листом стосовно перевірок ЗМІ під час виборів. У листі, зокрема, наголошується на необхідності введення мораторію на перевірки ЗМІ під час виборів (як це робилося раніше).

Текст листа поширила прес-служба НСЖУ. Нижче наводимо його текст повністю


Прем’єр-міністру України

В.Ф. Януковичу


Шановний Вікторе Федоровичу!

Під час кампанії з дострокових виборів до тисків на колективи засобів масової інформації додаються ще й погрози перевірок редакцій з боку контролюючих органів.

Як Ви знаєте, щоразу на період аналогічних подій за пропозицією Національної спілки журналістів Верховна Рада України оголошувала мораторій на такі перевірки. У силу нинішніх обставин цього зроблено не було.

Тому від імені Спілки закликаю Вас оголосити такий мораторій постановою Кабінету Міністрів України, зобов’язати керівників центральних органів виконавчої влади і місцевих державних адміністрацій під особисту відповідальність припинитирозпочаті та не розпочинати нові перевірки редакцій засобів масової інформації і підприємств, які займаються випуском і розповсюдженням ЗМІ, аж до остаточного завершення виборів Верховної Ради України шостого скликання.

Переконані, що такий мораторій сприятиме утвердженню свободи слова в Україні, забезпеченню прозорості і об’єктивності виборчого процесу.

З повагою

голова Національної спілки журналістів України

Ігор Лубченко

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Віктор Янукович наразі перебуває на лікуванні в Чемальському районі Республіки Алтай Російської Федерації. Повернення Голови уряду в Україну планується в понеділок, 13 серпня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14911
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду