Запрошуються журналісти до участі у Міжнародних журналістських майстернях «Найкращі перли - консервація, ревіталізація, охорона, тобто польський досвід в сфері охорони пам'яток архітектури»

1 Серпня 2007
8175
1 Серпня 2007
18:27

Запрошуються журналісти до участі у Міжнародних журналістських майстернях «Найкращі перли - консервація, ревіталізація, охорона, тобто польський досвід в сфері охорони пам'яток архітектури»

8175
Запрошуються журналісти до участі у Міжнародних журналістських майстернях «Найкращі перли - консервація, ревіталізація, охорона, тобто польський досвід в сфері охорони пам'яток архітектури»

Міжнародна журналістська фундація «Партнерство задля демократії» за участю Обласного підкарпатського консерватора пам'яток архітектури запрошує на Міжнародні журналістські майстерні «Найкращі перли - консервація, ревіталізація, охорона, тобто польський досвід в сфері охорони пам'яток архітектури».

Чотириденні навчально-ознайомчі майстерні на Підкарпатті організовано з метою показати українським журналістам в якому стані перебувають там рухомі та нерухомі пам'ятки історії і культури та що робиться для їх збереження.

Журналісти матимуть можливість детально ознайомитися з системою охорони пам'яток у Польщі. Розмовлятимуть також з їх власниками на яких покладено відповідальність за стан цих пам'яток та обов'язок дбати, аби цей стан був добрим.

- Ревіталізація, консерваторські роботи пов'язані з чималими фінансовими витратами.

- Як і хто може клопотатися про великі кошти з цією метою?

- Де шукати кошти та з яким успіхом знаходять їх поляки?

Це тільки деякі питання на які можна буде знайти відповідь під час навчального візиту. Під час майстерень журналісти побачать дерев'яні та муровані об'єкти сакральної архітектури, замки і резиденції а також бункери з часів першої світової війни.

Буде також час на прогулянку старими будинками - пам'ятками архітектури та на розмови з їх власниками.

Разом з журналістами подорожуватиме Маріуш Чуба - Обласний підкарпатський консерватор пам'яток.

4 - 7 вересня (вівторок, середа, четвер, п'ятниця)

Партнери:

Міська рада Перемишля, Товариство сестер бенедикток, Акціонерне товариство Агенція розвитку Перемишля, Районна рада Радимне, Греко-католицька парафія в Млинах, Районна рада в Хлопіцах, Районна рада в Гачові, Районна рада в Ясеніцах Росєльних, , Міська та районна рада в Сєняві, Міська та районна рада в Лєжаньську, Міська та районна рада в Пшеворську, готель "Pastewnik" в Пшеворську.

Учасники майстерень добиратимуться на основі конкурсу. До цих майстерень запрошуються передовсім журналісти, які спеціалізуються в культурознавчій тематиці. Журналісти телебачення запрошуються разом з оператором. Зарахованих учасників буде оголошено 14 серпня на сайті фундації http:\\demokracja.org.pl, а також повідомлено про участь електронною поштою.

Фундація покриває кошти:

- участі в програмі;

- проживання в готелі;

- харчування;

- проїзду від кордону, в межах Польщі та повернення до кордону.

Журналіст повинен забезпечити:

- приїзд до кордону в Медиці;

- бажання пізнавати нове та працювати!

Журналістські майстерні - це теми з життя Польщі та Європи, які представляє на осуд українських журналістів фундація. Відтак, очікуємться, що після повернення з майстерень, представлені теми ляжуть в основу газетних публікацій, радіо та телепрограм. Матеріали, які з'являються в ЗМІ після майстерень розміщуються на сайті фундації.

Анкети необхідно подати до 7 серпня включно року за адресою iryna.kyrychenko@kredobank.com.ua.

Завантажити анкету (.doc, 244 Kb)

Завантажи програму Майстерень (.doc, 87 Kbytes)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8175
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду