Канал «Россия» сфальсифікував газету The Times

1 Серпня 2007
18415
1 Серпня 2007
09:45

Канал «Россия» сфальсифікував газету The Times

18415
Канал «Россия» сфальсифікував газету The Times

30 липня російський державний канал «Россия» у вечірньому випуску інформаційної програми «Вести»показав глядачам змінену версію першої шпальти британської газети The Times, повідомляє російська служба Бі-Бі-Сі.

 

Після репортажу про нові претензії російської прокуратури до російського підприємця Бориса Березовського, який живе у Британії, ведучий програми Міхаїл Антонов згадав про статтю в The Times із критикою на адресу бізнесмена. При цьому на екрані зявилась начебто перша шпальта газети, яка абсолютно не відповідала тій, яку мав понеділковий випуск цього видання. У програмі ведучий процитував кілька рядків із статті, тим часом у кадрі була складена у два рази газета із заголовком про Березовського на першій шпальті. Колаж був зроблений на основі старого формату верстки, яким газета вже не користується.

 

 Утім, сам ведучий не говорив, що стаття Стефані Марш про Березовського надрукована на першій шпальті газети. Насправді вона розміщена на шостій сторінці додатку 2 з позначкою «коментар, думка».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18415
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду