Власта Шовковська інформуватиме суспільство про туберкульоз за рахунок SCM

31 Липня 2007
2923
31 Липня 2007
17:06

Власта Шовковська інформуватиме суспільство про туберкульоз за рахунок SCM

2923
Власта Шовковська інформуватиме суспільство про туберкульоз за рахунок SCM

З 1 серпня стартує інформаційна  кампанія проекту Благодійного Фонду «Розвиток України» (корпоративний фонд System Capital Management) - «Зупинимо туберкульоз в Україні». Від завтра на телебаченні, радіо та біґбордах з’явиться соціальна реклама, що інформуватиме населення  про  небезпеку зараження туберкульозом. Про це сьогодні під час презентації повідомила директор із зовнішніх зв’язків фонду Власта Шовковська. 

 

Проект боротьби з туберкульозом розрахований на  5 років і складається з трьох основних складників: інформаційна кампанія, спеціальні проекти та регіональна пілотна програма. Бюджет проекту - 117 мільйонів гривень. На інформаційну кампанію виділено 13 мільйонів гривень. 

 

За словами директора БФ «Розвиток України» Анатолія Заболотного, в рамках інформаційної кампанії передбачені такі компоненти: «По-перше, це інформування населення щодо проблем туберкульозу в ЗМІ. По-друге, ми  створили безкоштовну гарячу лінію: за телефоном 808005030800 можна отримати інформацію про хворобу, її загрози, те, куди слід звернутися. Також ми створимо спеціалізований інформаційний сайт для висвітлення проблем боротьби з туберкульозом. Ми будемо проводити заходи щодо пропаганди здорового способу життя». 

 

На думку  Юрія Фещенка, директора Національного інституту фтизіатрії та пульмонології імені Яновського, населення України  дуже мало знає про туберкульоз: «Хто знає, що це інфекційне, генетично детерміноване захворювання, тобто воно має спадкове коріння? Також у ЗМІ погано висвітлено, таке латентна форма туберкульозу, що це означає і  до чого може призвести. Це  дефект інформаційного поля». 

 

Саме тому, за словами Власти Шовковської рекламні ролики, які заплановані до кінця року - це перший етап кампанії. Вони мають з’явитись на «1+1», 5 каналі, каналі «Україна» та  Новому каналі. 

 

«Дуже важко було  запустити цю кампанію з 1 серпня, на старті передвиборної кампанії, тим більше -  безкоштовно чи за мінімальну платню», - розказала пані Шовковська в коментарях «ТК». - «Коли ми  у травні планували цю інформаційну кампанію, ще ніхто не знав, що будуть перевибори. Поки що ми підписали перші договори з цими телеканалами на три місяці. Інші телекомпанії кажуть мені: «Приходь у жовтні, Власто, і ми зробимо для тебе все». Також скоро ми підготуємо пакет наших інформаційних партнерів». 

 

Екс-ведуча каналу СТБ Власта Шовковська працює у фонді «Розвиток України» лише три тижні, але вже має плани щодо створення кількох телевізійних проектів та серіалу щодо боротьби з туберкульозом: «Поки що я встигла зробити тільки ці ролики. Але хотілося б мати власний соціальний проект на будь-якому загальнонаціональному каналі. Також ми вже говорили  про започаткування  художнього телевізійного серіалу про туберкульоз.  Крім цього, я планую кілька документальних проектів. Упевнена, що зможу зробити соціальний проект та документальне кіно до кінця року». 

 

Також фонд планує  організувати тренінги та семінари для медійників щодо висвітлення проблем туберкульозу. Вони заплановані на жовтень, одразу після закінчення виборчої кампанії. «Ми хочемо показати журналістам документацію, розповісти як правильно подавати цю проблему для населення України. Щоб не казали, що ми залякуємо населення туберкульозом. Він дійсно є. І ми б хотіли, щоб журналісти шукали цікаві історії, які можна показати на телебаченні. Коли у нас запрацює гаряча лінія, ми будемо збирати реальні історії людей, що хворіли на туберкульоз, і на основі цих історій створювати інформаційні сюжети та писати статті», - зазначила Власта Шовковська 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2923
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду